Diari Més

Meteorologia

Confinades 70 persones al restaurant del càmping Els Alfacs d'Alcanar

Protecció Civil de la Generalitat ha demanat a la ciutadania del Baix Ebre i el Montsià que eviti els desplaçaments

Els Bombers ajuden els allotjats al càmping.

Els Bombers assisteixen amb un helicòpter clients del càmping Alfacs de Sant Carles de la Ràpita afectats per l'aiguatInstagram

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Uns setanta clients s'han confinat a les instal·lacions de restauració del càmping Els Alfacs d'Alcanar (Montsià), on les inundacions han causat desperfectes en una dotzena de bungalós, davant el que s'ha habilitat el pavelló municipal de la localitat per acollir a mig centenar de persones.

Un fort xàfec, que ha descarregat 77 litres d'aigua per metre quadrat en només mitja hora, ha provocat importants inundacions en baixos i carrers a les comarques tarragonines del Montsià i el Baix Ebre, especialment al municipi d'Alcanar, on de moment no consten danys personals ni persones desaparegudes, segons els Bombers.

Protecció Civil de la Generalitat ha demanat a la ciutadania del Baix Ebre i el Montsià que eviti els desplaçaments, ja que l'episodi de pluges encara no ha finalitzat, així com que no surti de les seves cases si no és imprescindible, especialment a la zona de les Cases d'Alcanar, i que pugi a les plantes superiors dels seus edificis i eviti baixar als aparcaments.

Els Bombers han enviat uns 200 efectius a la zona inundada, dotats amb dos helicòpters i grups de rescat i submarinistes, que ara com ara donen prioritat a l'assistència de persones en problemes per l'acumulació sobtada d'aigua.

A més, els Mossos d'Esquadra han rescatat dues persones i un gos que havien quedat atrapats al seu cotxe en un tram inundat d'un camí adjacent a l'AP-7, on els agents hi han accedit nedant.

El temporal, que en tres hores, fins a les 13:30 del migdia, ha acumulat 212 litres per metre quadrat a l'estació d'Alcanar, ha inundat carrers i baixos a la zona, on, segons les imatges gravades per alguns veïns i compartides a les xarxes socials, ha convertit algunes avingudes en rius que arrossegaven vehicles, cadires, taules i mobiliari urbà fins arribar al mar.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, que ha presidit al migdia i a la tarda dus reunions extraordinàries del comitè tècnic del pla d'inundacions Inuncat per les pluges intenses, ha insistit a demanar que s'eviti la mobilitat al Montsià i el Baix Ebre per la intensitat de les precipitacions.

Segons han informat la conselleria d'Interior, els Bombers han rebut fins a les 17:00 hores un total de 358 avisos per inundacions, d'ells 350 a la comarca del Montsià, especialment a Alcanar, amb 258.

A més, el telèfon d'emergències 112 ha rebut fins a les 16 hores un total de 514 trucades relatives a 371 incidències per les inundacions, 369 d'elles des d'Alcanar.

Les pluges torrencials també han obligat a tallar l'N-340, entre Amposta i Alcanar; l'AP-7, a Ulldecona, en direcció Tarragona -tram que s'ha pogut reobrir a primera hora de la tarda-; la carretera local TP-3318 a Ulldecona, i la TV-3316, a Alcanar.

A més, s'ha tallat la circulació ferroviària de la línia de rodalies R-16 entre l'Aldea i Tortosa, davant el que Renfe cobrirà amb autocars el transport alternatiu per carretera, ja que el succés ha afectat a 210 persones.

Les precipitacions han deixat al matí sense subministrament elèctric a 10.000 usuaris de la zona, encara que l'afectació s'ha reduït poc després fins als 950 abonats, segons Protecció Civil.

Protecció Civil de la Generalitat ha elevat el nivell d'alerta del pla Inuncat per la intensitat de les pluges al Montsià i el Baix Ebre i les incidències a causa de les inundacions, i ha recomanat no aparcar en rieres o zones inundables, allunyar-se d'aquestes zones, no travessar zones inundables o passos subterranis, no anar a garatges o a zones on s'acumuli l'aigua i evitar circular per camins i vies secundàries prop de rius i rieres.

tracking