Diari Més

Societat

La CUP exigeix la retirada immediata del monument franquista de Tortosa

Els anticapitalistes consideren «lamentable» la resolució emesa per la jutgessa que ha suposat l'aturada de les obres de retirada

Imatge del monument franquista de Tortosa davant la façana de la Catedral

Vox reclama la permanència del monument feixista de TortosaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP considera «lamentable» la resolució emesa per la jutgessa que ha parat les obres de retirada del monument franquista del riu Ebre a Tortosa (Tarragona) i ha exigit el seu desmuntatge immediat perquè mantenir-lo suposa «un insult a la memòria».

Fa uns dies, una jutge va suspendre de manera cautelar la retirada del monument franquista de Tortosa en concloure que, si es duu a terme el seu desmuntatge abans que es resolguin els recursos perquè romangui en el lloc, serà «impossible o molt difícil» restituir-lo.

En un comunicat, la diputada de la CUP en elParlamentLaia Estrada ha afirmat que aquesta resolució és «una nova mostra de connivència de la justícia amb el règim del 78».

Estrada ha denunciat la presència de Vox dins dels col·lectius a favor de mantenir el monòlit i ha assegurat que «la connivència amb partits polítics feixistes» o d'entitats nostàlgiques amb el franquisme és «incompatible» amb la defensa de les llibertats de col·lectius que estan veient «els seus drets amenaçats per l'increment del feixisme als nostres carrers».

Ha celebrat que el departament de Justícia interposi un recurs d'apel·lació davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, alhora que ha recordat a la Generalitat la «necessitat» d'aprovar una llei de memòria històrica catalana.

Elsanticapistalistashan cridat a participar en la concentració organitzada per la Comissió per a la Retirada de Símbols Franquistes de Tortosa convocada a les 21.30 hores d'aquest diumenge.

tracking