Diari Més

Energia

El CSN estudia la petició d'ampliació de la vida de la central nuclear d'Ascó

Demana la renovació per nou anys de la unitat I i de deu per la unitat II

Pla general de la central nuclear d'Ascó, a la Ribera d'Ebre, amb la xemeneia fumejant a la dreta i els dos reactors a l'esquerra

La central nuclear Ascó II inicia la 26a recàrrega de combustibleACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ple del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha iniciat l'anàlisi de l'informe corresponent a la sol·licitud de renovació de l'autorització de la central nuclear Ascó (Ribera d'Ebre).

En la reunió d'aquest dimecres, el Ple del CSN ha abordat l'estat de compliment de les condicions sobre seguretat nuclear i protecció radiològica, així com de les instruccions tècniques complementàries associades al permís vigent, segons un comunicat.

La central nuclear, que el passat 6 de juny va registrar una parada per un tancament "imprevist" d'una vàlvula de control d'aigua d'un dels seus generadors, ha sol·licitat una renovació per nou anys per a la unitat I de la instal·lació, i de deu anys per a la unitat II, segons un comunicat del CSN.

A més de la parada del passat 6 de juny, la central d'Ascó va sofrir el passat 29 d'abril una parada no programada del reactor a causa de la fallada de l'interruptor d'alimentació d'una de les barres elèctriques de les bombes de refrigerant del reactor.

Així mateix, el passat 15 d'abril, es va produir una fallada d'una targeta electrònica que va provocar la parada automàtica del reactor.

Segons el Consell, igual que es va fer amb anteriors renovacions de l'autorització d'explotació de les centrals nuclears d'Almaraz (Extremadura), Cofrents (Comunitat Valenciana) i Vandellós II (Baix Camp), s'ha dissenyat un pla de treball que permeti "disposar del temps suficient" per a l'anàlisi de la "ingent" documentació tècnica que va associada a aquest tipus de processos.

Per a això, el Ple ha decidit aquest dimecres establir dues reunions setmanals per emetre una decisió sobre aquest expedient que, posteriorment, serà derivat al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic per a la seva autorització, segons s'estableix en el Reglament d'Instal·lacions Nuclears i Radioactives (RINR, article 23).

D'altra banda, el Ple ha informat favorablement el Tercer Informe Nacional sobre l'aplicació de la Directiva 2011/70/Euratom per la que s'estableix un marc comunitari per a la gestió responsable i segura del combustible nuclear gastat i dels residus radioactius.

tracking