Diari Més

Salut realitzarà un cribratge massiu a Deltebre

Es realitzarà també cribratge a tots els assistents al partit de futbol entre La Cava i Jesús i Maria

Una dona en el moment de fer-se la PCR.

PCR, covid, test, cribratge, coronavirusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salut ha activat el protocol per realitzar un cribratge massiu a tots els assistents al partit entre La Cava i Jesús i Maria, disputat el passat diumenge 20 de juny, com a causa de diversos contagis derivats del brot entre joves de Deltebre. A més a més, es realitzarà un cribratge massiu dirigit a totes les persones de Deltebre menors de 40 anys no vacunades.

El cribratge als assistents del partit de futbol es realitzarà dilluns de 15h a 16h, mentre que el cribratge poblacional es realitzarà el mateix dilluns de 16h a 19h, dirigit a la població de 25 a 40 anys, i dimarts de 10h a 14h, dirigit a la població de 18 a 25 anys, al CAP Deltebre. El cribratge el durà a terme l'equip de professionals de l'ICS de Terres de l'Ebre. En aquestes accions (de cribratge) de Salut Pública dirigides a les persones implicades en els brots dels últims dies caldrà preservar al màxim la seva intimitat per evitar estigmatitzar-los.

Aquesta mesura es pren amb l'objectiu de detectar el màxim nombre de persones contagiades possible, especialment aquelles que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus al seu entorn i per tal de frenar l'expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. El brot, que afecta principalment la població jove de Deltebre, es troba encara en fase de seguiment per part d'Epidemiologia, i té a dia d'avui una afectació de 34 casos positius i 287 contactes estrets.

Mar Lleixà, gerent de la Regió Sanitària Terres de l'Ebre, ha demanat prudència i que «qualsevol persona que tingui símptomes s'aïlli i contacti amb el seu CAP o amb el 061 per tal de detectar i tallar ràpidament l'expansió del virus», així com «agrair la tasca de l'Ajuntament de Deltebre per la seva col·laboració en la coordinació d'aquest cribratge».

tracking