Diari Més

El govern espanyol nega estar tramitant les centrals eòliques Tivissa 1 i Tivissa 2

La vicepresidenta Teresa Ribera admet que els promotors poden tenir guardat el projecte i presentar-lo en el futur

Foto d'arxiu de molins eòlics

La Generalitat escoltarà el territori abans d'implantar noves centrals eòliques o solars a l'EbreEOLICAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern espanyol ha negat que estigui tramitant els projectes de centrals eòliques Tivissa 1 -72 MW- i Tivissa 2 -108 MW-. A preguntes del senador d'ERC Xavier Castellana, la vicepresidenta quarta i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha atribuït la preocupació mostrada al respecte per l'Ajuntament de Tivissa a un suposat «malentès»: ha explicat que fa un any i mig es va presentar una proposta prèvia per determinar l'abast de l'avaluació ambiental dels projectes i, en aquest context, es van produir les consultes. «Des de llavors, no hem sabut res més», ha apuntat Ribera que, malgrat això, ha admès que els impulsor podrien haver guardat els projectes al calaix, amb la possibilitat d'impulsar-lo més endavant.
Si el promotor decideix treure'ls del calaix en el futur, la ministra ha puntualitzat que «hauran de determinar en un estudi d'impacte ambiental el millor coneixement d'aquelles preguntes que se li han fet». Ribera ha assumit que aquesta qüestió genera sovint «alarma» i cal que sigui «ben explicada». El govern espanyol és l'encarregat d'avaluar i tramitar els projectes superiors als 50 MW de potència instal·lada, com aquests dos casos.

Castellana havia preguntat pels dos projectes després que l'alcaldessa de Tivissa, Montserrat Perelló, hagués inquirit públicament el govern espanyol a donar informació al respecte. Fa un any i mig, el Ministeri per a la Transició Ecològica va registrar les sol·licituds d'abast de l'impacte ambiental dels dos projectes sense que l'Ajuntament hagués tingut cap informació sobre la seva tramitació des de llavors.

El senador ha lamentat la manca de transparència, opacitat i deslleialtat institucional del govern espanyol cap al consistori. En aquest sentit, ha reclamat a Ribera que quan es paralitzin projectes d'aquesta envergadura s'informi les autoritats municipals.

tracking