Diari Més

Policial

La Guàrdia Civil retira i destrueix material explosiu localitzat en un antic magatzem de Paüls

S'han retirat 48 cartutxos de dinamita

Imatge d'un agent de la Guàrdia Civil amb els explosiu.

La Guàrdia Civil retira i destrueix material explosiu localitzat en un antic magatzem de PaülsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents del Grup de Desactivació d'Explosius (GEDEX)de la Guàrdia Civil de Tarragona, van procedir a retirar i posteriorment destruir 48 cartutxos de dinamita, que una persona va trobar en un antic magatzem en el terme municipal de Paüls.

Els fets es remunten a la tarda del dimecres, quan una veïna de la localitat va alertar a la Guàrdia Civil del descobriment d'uns cartutxos, que suposadament podrien ser explosius, localitzats quan feia tasques de neteja en un antic magatzem de la seva propietat situat als afores del nucli urbà de Paüls.

Després de fer-se càrrec de la incidència, personal delGEDEX va verificar que efectivament es tractava de 48 cartutxos de dinamita fabricada per l'empresa espanyola Unió Espanyola d'Explosius a la seva fàbrica deGaldácano(Biscaia) els anys 50, en bon estat de conservació i apte per al seu ús, per la qual cosa després d'habilitar una zona de seguretat es va procedir a la destrucció d'aquests.

Aquest tipus de dinamita es va utilitzar a principis del segle passat, a mines, carreteres, pous i petites pedreres, així com per a fer explotar roques de gran grandària que es trobaven en les finques agrícoles.

tracking