Diari Més

Medi Ambient

El govern espanyol prepara expropiacions al Delta de l'Ebre davant la pujada del mar

Una de les zones que es veurà afectada és la urbanització de Riumar

Tram nord de la platja de Riumar, amb l'aigua del mar apropant-se a les passarel·les de fusta.

El govern espanyol prepara expropiacions al Delta de l'Ebre davant la pujada del marACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns del Delta de l'Ebre es mostren preocupats davant el pla dissenyat pel govern espanyol per protegir la zona de la pujada del mar i de l'erosió de la costa. Aquest contempla expropiacionsd'habitatges, negocis i explotacions agrícoles que passaran a domini públic.

La progressiva pujada del nivell de la mar, l'erosió de la costa i la reducció de les aportacions de sediments i aigua al llarg dels anys ha fet que el Delta de l'Ebre sigui una zona molt vulnerable i que perilli la seva existència en el seu estat actual.

Les expropiacions afectaran tant a la fauna com a la gent del territori, on molts d'ells viuen de l'agricultura i el turisme. Una de les zones que es veurà afectada és la urbanització de Riumar (Deltebre). Els veïns ja van denunciar el passat mes de febrer que la proposta del govern d'un retrocés planificat de la línia costanera actual en 264 metres afectarà97 de les 300 propietats, entre ells habitatges i establiments.

El pla delMinisteri per a la Transició Ecològicapreveu revisar la delimitació de la zona de domini públic marítim-terrestre de la costa, per fer front a la nova situació climàtica.El document al·ludeix, en alguns casos concrets, al «desmantellament» de determinats restaurants i altres establiments turístics que han quedat massa a prop de la mar, a només uns pocs metres, quan fa mig segle estaven a gairebé un quilòmetre de distància.

També es veuran afectades les indústries arrosseres de Delta de l'Ebre ja que el pla preveu la «naturització»de diversos centenars d'hectàrees de camps d'arròs situats a la costa, els quals també quedarien en domini públic.

MÉS INFORMACIÓ

Veïns de Riumar alerten de que el pla estatal per defensar el Delta condemna a «mort» la urbanització

tracking