Diari Més

Policial

Desarticulen un grup criminal que introduïa haixix a l'Ebre en embarcacions pneumàtiques

Hi ha cinc detinguts, incloent el líder de la banda, que operava des d'Alacant

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal que introduïa haixix a l'Ebre i a la costa valenciana en embarcacions pneumàtiques. Hi ha cinc detinguts, incloent el líder de la banda, que operava des d'Alacant. Distribuïen la droga, provinent del Marroc, per tot l'Estat. L'inici de la investigació es remunta al desembre del 2017, quan la Policia Local de Deltebre va informar els Mossos de Tortosa que un testimoni havia localitzat una furgoneta encallada prop d'una sèquia al camí de la Bassa de l'Arena del municipi.

Els Mossos van comprovar que era un camí particular que donava accés a la platja, i que les dues cadenes que limitaven el pas de vehicles havien estat tallades. Al final del camí, a la zona de platja, la dotació policial també va localitzar una embarcació pneumàtica punxada i diverses peces de neoprè.

En l'escorcoll del vehicle els policies van trobar més peces de neoprè encara humides i plenes de sorra de la platja, com també al terra del vehicle. Mentre els agents continuaven realitzant gestions amb la furgoneta un segon testimoni es va apropar a la zona i els va comentar que feia poc un tractor havia desencallat una altra furgoneta de la sorra i que tot seguit van marxar del lloc.

Dies més tard, una patrulla de Mossos va localitzar a la mateixa zona un farcell de gran dimensions que contenia gran quantitat d'embolcalls d'haixix.

La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de Terres de l'Ebre va iniciar una investigació que va permetre identificar el titular del vehicle, un home de nacionalitat espanyola amb domicili a Alacant que tenia diversos antecedents per tràfic de drogues. També es va aconseguir identificar dues altres persones, també residents a Alacant i amb antecedents per tràfic de drogues, que haurien participat en la gestió i materialització del desembarcament de les drogues.

Paral·lelament, els Mossos van aconseguir identificar dues persones més, de nacionalitat espanyola i residents al Montsià, que haurien donat suport logístic al grup en arribar a la costa catalana.

D'altra banda, a Alacant, la Policia Nacional va relacionar les persones investigades a Catalunya pel desembarcament de 3.600 quilos d'haixix del dia 7 de desembre amb un important narcotraficant de la costa valenciana, un home de nacionalitat espanyola amb diversos antecedents per tràfic de drogues conegut com a 'el califa de l'haxix', 'El Cali'. Els policies van constatar que és qui havia gestionat i organitzat diferents lliuraments d'haixix, un dels quals seria el que es va materialitzar a Deltebre al desembre.

Davant d'aquests fets es va constituir un equip d'investigació conjunt, que va determinar que la persona coneguda com 'El Cali' liderava des d'Alacant un grup dedicat a introduir haixix a l'Estat provinent del Marroc. Ho feien mitjançant embarcacions pneumàtiques de gran eslora, posteriorment descarregaven els fardells de droga a la costa de Catalunya i València per distribuir-la amb furgonetes de lloguer en diversos punts del territori espanyol.

Un operatiu policial va permetre detenir a Alacant cinc persones, entre elles 'El Cali'. Tots ells van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

Un operatiu policial va permetre detenir a Alacant cinc persones, entre elles 'El Cali'.

Desarticulen un grup criminal que introduïa haixix a l'Ebre en embarcacions pneumàtiquesMossos

tracking