Diari Més

Salut farà un cribratge poblacional a Tivenys després de detectar un brot al municipi

El balanç de casos positius actualment al poble és de 10 persones

Una de les veïnes del barri tarragoní que van assistir ahir a la tarda a fer-se les proves PCR.

Salut confia a fer entre 1.000 i 1.500 PCR al cribratge del barri de BonavistaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Demà dimarts es realitzarà un cribratge poblacional a la localitat de Tivenys, al Baix Ebre. El motiu es que es es va detectarun brot al municipi i els serveis de Vigilància Epidemiològica han indicat que cal fer aquest cribratge per identificar de forma ràpida qualsevol possible cadena de contagi i evitar que el brot s'estengui. El balanç de casos positius actualment al poble és de 10 persones.

El cribratge es realitzarà entre les 11h del matí i les 14h de la tarda al Pavelló Firal de Tivenys, cedit per l'Ajuntament del municipi. La mesura de realitzar els cribratges està dirigida a la població major de 16 anys que no hagi passat la malaltia i que no presenti simptomatologia amb la finalitat de frenar l'expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. L'objectiu és detectar el màxim nombre de persones contagiades possible, especialment aquelles que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus al seu entorn.

La unitat de presa de mostres estarà formada per un equip de professionals d'infermeria i administratius i gestors Covid de l'Atenció Primària de l'ICS de Terres de l'Ebre. L'organització de tot cribratge poblacional requereix un treball intens de coordinació previ dels diferents professionals i agents que hi participaran: Salut Pública, professionals de la unitat de presa de mostres i serveis d'informàtica i laboratori, en col·laboració amb l'Ajuntament de Tivenys.

Mar Lleixà, gerent de la RSTE, demana «màxima precaució a la població, i que tota persona que pugui tenir simptomatologia compatible es posi en contacte amb el Sistema de Salut». Lleixà ha afegit que «tot i que seguim avançant amb immunització de la població, cal ser prudents i seguir totes les recomanacions i mesures de protecció».

tracking