Diari Més

Escolars de l'Ebre aprenen i transmeten la importància de la higiene de mans per aturar la pandèmia

Els Departaments de Salut i Educació reprenen la celebració del Dia Mundial de la Higiene de Mans

El rentat de mans ha de ser freqüent i fer-se a consciència, durant més de 20 segons.

El rentat de mans, un gest indispensable en la lluita contra el coronavirusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Escolars de primària de les Terres de l'Ebre aprenen la importància de la higiene de mans per aturar la pandèmia i promocionen aquesta pràctica. En el marc de la celebració del Dia Mundial de la Higiene de Mans, els Departaments de Salut i Educació han reprès el projecte iniciat l'any 2012 amb tallers interactius impartits per professionals sanitaris, amb un vídeo explicatiu gravat a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, així com un concurs de dibuix sobre aquesta temàtica. L'objectiu va més enllà de la conscienciació dels escolars, sinó que a través d'ells vol arribar a les seves famílies i transmetre la necessitat de rentar-se correctament les mans com una de les mesures primordials a l'hora de frenar la pandèmia de la covid-19.

Impulsat per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) des del 2009, el 5 de maig se celebra el Dia Mundial de la Higiene de les Mans amb l'objectiu de mantenir la promoció, la visibilitat i la sostenibilitat mundials de la higiene de mans, una mesura simple i eficaç per a reduir les infeccions. «Teníem clar que s'havia de visibilitzar i fer alguna cosa aquest dia, en un any que ha estat tant complicat per als professionals de la salut», ha apuntat la directora territorial del Departament de Salut, Mar Lleixà.

Per la seva banda, la directora dels serveis territorials d'Educació a les Terres de l'Ebre, Montse Perelló, ha recordat que la «no és només un dia, sinó quehi ha diverses activitats a les aules». L'any 2019 hi van participar 1.562 nens i l'any 2020, tot just començats els tallers, es van haver de suspendre, precisament per la pandèmia.

tracking