Diari Més

Societat

La Seguretat Social tanca l'Oficina de Móra d'Ebre que donava servei a tres comarques

El Consell Comarcal lamenta «el menyspreu» de l'administració estatal que deriva els tràmits a Reus o Tortosa

Oficina de la Seguretat Social de Móra d'Ebre.

Reclamen la reobertura de l'Oficina de la Seguretat Social de Móra d'EbreGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Institut Nacional de la Seguretat Social ha comunicat que no reobrirà l'oficina de Móra d'Ebre, tancada durant el confinament i que donava servei a la Ribera d'Ebre, el Priorat i la Terra Alta. El Ministeri assegura que «no la pot dotar d'efectius ni garantir la viabilitat a mitjà i llarg termini». Així ha respost a la carta dels consells comarcals afectats que reclamaven la reobertura del servei. La presidenta de la Ribera d'Ebre, Gemma Carim, ha qualificat la decisió de «menyspreu al territori» i ha avançat que amb els presidents de la Terra Alta i el Priorat, es consensuarà «nous passos per lluitar perquè el territori no perdi serveis».

El Consell de la Ribera d'Ebre ha rebut la resposta del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migració, coincidint amb el plenari d'abril d'aquest dimecres, un ple en el qual s'havia previst la votació d'una moció demanant la reobertura de l'oficina i que ha estat aprovada per unanimitat. L'Institut Nacional de la Seguretat Social deriva els usuaris de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Priorat a fer els tràmits a les oficines de Reus o Tortosa, a partir d'ara. Des que es va tancar l'oficina de Móra d'Ebre, els Consells Comarcals han atès la població per tramitar prestacions, ajudes o consultes.

Oficines tancades temporalment

D'altra banda, per la situació sanitària, es mantenen tancades temporalment les oficines de la Seguretat Social a Montblanc i Valls. Segons ha pogut saber l'ACN, fonts del govern espanyol apunten que no hi ha previsió de tancar cap de les dues seus definitivament. A Montblanc i Valls, els funcionaris atenen els tràmits telemàticament, amb cita prèvia.

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà s'havia mostrat preocupat perquè l'oficina de Montblanc tampoc es reobrís i havia alertat de que perdre serveis no ajudaria «revertir el problema del despoblament» que pateix la comarca.

tracking