Diari Més

El cribratge poblacional a l'institut de Gandesa no detecta cap nou contagi per covid-19

De les 332 proves realitzades, 329 han sortit negatives i 3 s'han de repetir perquè el resultat no ha estat concloent

Imatge d'arxiu de l'institut Terra Alta de Gandesa.

Salut organitza un cribratge a l'institut Terra Alta de Gandesa després del confinament de quatre aulesGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Salut ha comunicat que en el cribratge realitzat el passat dimecres 21 d'abril a l'Institut de Gandesa no es va detectar cap nou contagi. Aquest cribratge es va activar per part de Salut Pública en detectar diversos casos que van obligar a confinar 4 aules del centre.

En total es van realitzar 332 mostres, de les quals 329 han sortit negatives i 3 s'hauran de repetir perquè el resultat no ha estat concloent.

La situació epidemiològica a la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre segueix sent estable, tot i que l'ocupació hospitalària segueix augmentant. Actualment a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta hi ha 10 persones amb covid a la UCI i 11 pacients a planta. A l'Hospital de la Santa Creu hi ha actualment 5 pacients covid-19 ingressats.

Les dades de la Terra Alta i la Ribera d'Ebre continuen en una dinàmica negativa. A la Ribera d'Ebre el risc de rebrot ha augmentat fins a 480, i la velocitat de propagació actual és de 1,34, mentre que a la Terra Alta el risc de rebrot és de 1.050 i la velocitat de propagació es troba en 1,13. A la capital, Gandesa, la situació epidemiològica sembla controlada, amb una desacceleració dels casos. El risc de rebrot és actualment de 1.893 i la velocitat de propagació es troba en 0,93.

Al Baix Ebre el risc de rebrot ha augmentat fins a 148, i la velocitat de propagació està en 1,33. Al Montsià el risc de rebrot és de 88, mentre que la velocitat de propagació és de 0,80.

Conrad Casas, sotsdirector de l'Agència de Salut Pública al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, ha recordat la importància de «les mesures de prevenció primària (mans, mascareta, distància, ventilació), que junt amb la vacunació són les principals eines que tenim per evitar els contagis de la covid-19».

tracking