Diari Més

Medi Ambient

La Generalitat presentarà al·legacions a la proposta estatal del Pla de Protecció del Delta

El conseller Damià Calvet anuncia que combatran la «visió de deixar fer a la natura» per part del govern espanyol

Damià Calvet durant la seva visita a Deltebre.

La Generalitat presentarà al·legacions a la proposta estatal del Pla de Protecció del Delta@damiacalvet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat que tècnics del Departament han iniciat reunions amb la Taula de Consens pel Delta de l'Ebre amb l'objectiu d'elaborar i presentar conjuntament al·legacions a la proposta de Pla de Protecció presentada pel govern espanyol. Segons ha precisat, les al·legacions, que s'han de presentar abans del 5 d'abril, volen «combatre aquesta visió de l'Estat de deixar fer a la natura sense tenir en compte que hi ha circumstàncies que l'han condicionat», com la històrica manca d'aportacions de cabals i sediments al tram final del riu. El conseller ha rebutjat la proposta de fer recular la línia costanera davant l'increment del nivell del mar que planteja el govern espanyol.

«El Govern treballem en contra d'això des de múltiples fronts. El Departament de Territori prepara la informació de base des de l'ACA, la Direcció General de Costes i la contrasta amb altres departaments, com Agricultura, que han de dir la seva. Tota aquesta informació la contrastem, ja ho hem començat a fer, amb la Taula de Consens», ha explicat Calvet.

Segons ha precisat, ja s'ha produït una primera reunió amb l'ens que agrupa les comunitats de regants i els ajuntaments del Delta i aquesta mateixa setmana està prevista la segona. Tot plegat, segons ha avançat, ha de permetre elaborar «un paquet d'al·legacions» consensuat que representi l'oposició de «la part catalana» davant del pla estatal.

Depuradora per a Riumar

Calvet ha fet aquest anunci des de la urbanització de Riumar, a Deltebre, on ha presentat el projecte de depuradora per aquest nucli, que es començarà a construir durant aquest mes de març i ha d'evitar que s'aboquin les aigües residuals directament al riu. La depuradora està projectada per a una població futura de 4.000 habitants –actualment en viuen uns 6.000 a l'estiu i uns 600 de forma permanent- i suposarà una inversió de 4,79 milions d'euros més IVA.

D'altra banda, el conseller ha signat també un conveni de col·laboració entre l'Incasòl i l'Ajuntament de Deltebre per desenvolupar la unitat I del polígon industrial Les Molines. Segons ha precisat l'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, l'aprofitament de l'espai estava bloquejat des de 1995 i ha de servir per donar resposta a la demanda d'empreses i professionals que volen instal·lar la seva activitat en aquest sector.

Posteriorment, Calvet s'ha desplaçat a Prat de Comte per inaugurar la nova depuradora.

tracking