Diari Més

Patrimoni

Justícia adjudica la redacció del projecte per conservar i rehabilitar el Poble Vell de Corbera d'Ebre

Les obres de consolidació del conjunt històric terraltí podrien començar a final d'any

Part de les runes del Poble Vell de Corbera d'Ebre amb l'Església de Sant Pere al fons.

Justícia adjudica la redacció del projecte per conservar i rehabilitar el Poble Vell de Corbera d'EbreACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Justícia ha adjudicat la redacció del projecte de consolidació i rehabilitació del Poble Vell de Corbera d'Ebre (Terra Alta). L'adjudicatària és l'empresa Feu i Godoy Arquitectes i té cinc mesos per presentar el projecte definitiu, adjudicat per un import de 41.170 euros. A partir del document es licitaran les obres, que podrien començar a final d'any i que tenen una partida de 253.598,88 euros, aprovada pel Govern el juliol del 2020. L'actuació s'impulsa a través del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre (COMEBE), organisme que recupera i difon la memòria històrica de la Batalla de l'Ebre mitjançant els espais on va tenir lloc.

El poble de Corbera d'Ebre va quedar completament destruït per les bombes durant la Batalla de l'Ebre. Després de la guerra, les famílies que hi vivien es van anar traslladant a la part baixa del municipi, a banda i banda de la carretera, fins a construir un nou nucli urbà. El Poble Vell es va convertir en un conjunt de cases en runes presidit per l'Església Vella de Sant Pere.

El conjunt històric es va declarar Bé Cultural d'Interès Nacional l'any 1992, i és un dels monuments a la pau on «veure de prop els efectes d'una guerra». Rep cada any uns 20.000 visitants. El Poble Vell de Corbera d'Ebre forma part de la xarxa museística del COMEBE, que gestiona cinc centres d'interpretació de diferents espais de la Batalla i el front de l'Ebre a diversos pobles de la Terra Alta i una vintena d'espais històrics.

tracking