Diari Més

Reconeixement

La científica rapitenca Sonia Ruiz Raga rep el premi «For Women In Science»

Està fent el seu postdoctorat a l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnología (ICN2) amb una beca de la Fundació 'la Caixa'

Sonia Ruiz Raga.

La científica rapitenca Sonia Ruiz Raga rep el premi «For Women In Science»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El programa L'Oréal-UNESCO «ForWomenInScience»ha atorgat premis a cinc projectes espanyols desenvolupats per investigadores menors de 40 anys, cadascun amb una dotació de 15.000 euros que es destinaran a continuar finançant els seus avanços.

Una de les cinc premiades ha estatla científica de Sant Carles de la Ràpita, Sonia RuizRaga, delInstitutCatalà deNanociènciai Nanotecnologia (ICN2). La rapitencainvestiga per a crear dispositius de conversió de llum solar a energia neta de manera efectiva, barata, duradora i sostenible. En concret, investiga en el desenvolupament de tecnologia fotovoltaica amb materials híbrids que faciliti l'ús d'energies renovables de manera global.

Ruizactualment està fent el seu postdoctorat a l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnología (ICN2) amb una beca de la Fundació 'la Caixa'.

«ForWomenInScience»porta present a Espanya 21 anys i ja ha reconegut a 72 investigadores concedint ajudes per un valor total de 1,2 milions d'euros. Una iniciativa amb llarga trajectòria que enguany se celebra en un context marcat per la crisi sanitària i econòmica de la covid-19, on el desenvolupament de lesSTEM(Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques) ha demostrat ser més necessari que mai, no sols per a combatre el virus, sinó per a garantir una reconstrucció econòmica sostenible.
tracking