Diari Més

Vuit usuaris de L'Onada La Ràpita reben l'alta després de superar la covid

El fet que els residents ja tinguessin posada la vacuna ha fet que el brot hagi estat menys virulent que altres

Dos residents que estaven hospitalitzats han retornat al centre en les últimes hores

Vuit usuaris de L'Onada La Ràpita reben l'alta després de superar la covid© Meritxell Perpinyà Masip

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vuit persones usuàries de laResidència L'Onada La Ràpita van rebre ahir dilluns l'alta després de superar el coronavirus. El passat 18 de gener es van diagnosticar els primers casos al centre, on 21 usuaris van donar positiu, 10 d'ells sense presentar cap símptoma de la malaltia. A més, dues persones hospitalitzades han retornat al centre en les últimes hores.

Des de l'inici del brot, el centre ha hagut de derivar a cinc residents: a banda de les dues persones usuàries retornades,dues segueixen ingressadesi, malauradament, una cinquena persona usuària de 85 anys amb demència avançada ha mort.

Les persones usuàries i professionals del centre van rebre la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus el passat 8 de gener, fet que ha ajudat a que el brot hagi estat menys virulent que altres.

La ràpida d'actuació i coordinació dels equips del Departament de Salut, del CAP de Sant Carles de la Ràpita de L'Onada La Ràpita i del Gabinet de Crisi i Suport de L'Onada Serveis van permetre detectar i controlar el brot des de l'inici. Una vegada detectat, els positius es van aïllar a la primera planta del centre, que es va sectoritzar.

Una vegada es donin d'alta les persones usuàries que encara son positives, aquestes aniran retornant a les seves habitacions i s'espera que en les properes setmanes tots els usuaris i professionals del centre rebin la segona dosi de la vacuna contra el coronavirus.

tracking