Diari Més

Tortosa acumula 228 positius en una setmana i anuncia la suspensió de la fira Expoebre

L'Ajuntament cancel·la les activitats culturals previstes durant els pròxims dies i crida a evitar la interacció social

Imatge d'arxiu de l'alcaldessa, Meritxell Roigé.

Tortosa acumula 228 positius en una setmana i anuncia la suspensió de la fira ExpoebreAjuntament Tortosa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tortosa ha anunciat la suspensió de les fires Expoebre i Festast, així com dels actes culturals programats els pròxims dies, davant el constant creixement de contagis de covid-19 a la ciutat. Segons ha explicat l'alcaldessa, Meritxell Roigé, durant l'última setmana s'han produït 228 nous casos positius a la ciutat, que té un índex de rebrot de 972 i una Rt d'1,13, segons ha precisat. Les escoles tenen disset grups confinats a casa i més de 90 alumnes són positius arran del contagi per part d'una monitora de menjador. A l'Hospital de la Santa Creu de Jesús, 54 persones ingressades tenen la covid-19, així com sis usuaris del servei de nefrologia i 24 professionals –dinou més aïllats-, el màxim des que va començar la pandèmia.

Una «situació difícil i molt complicada», «molt crítica» a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, davant del qual ha apel·lat a la ciutadania a restringir la interacció social més enllà de la bombolla familiar i complir les mesures de seguretat sanitària. Roigé ha explicat que la Policia Local va denunciar aquest cap de setmana quinze persones per incomplir les mesures d'ús de la mascareta i distància: des de l'inici de la pandèmia se n'han interposat prop de 1.200.

A banda del concert de Buhos que estava previst divendres, el cicle de cinema Gaudí de dijous o diversos actes de la Capital de la Cultura Catalana, Roigé ja ha avançat que la fira bianual Festast, prevista al març, i la fira Expoebre, entre finals d'abril i principis de maig, queden suspeses davant la inexistència de les «condicions» perquè es puguin preparar i celebrar.

tracking