Diari Més

Les Terres de l'Ebre registren el major creixement de positius per covid de Catalunya

El nombre de casos ha anat creixent fins i tot deu dies després que entressin en vigor les mesures restrictives

Imatge d'un cribratge intensiu a Catalunya.

cribratge intensiu, Catalunya, coronavirus, covid-19, pandèmia, PCRACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els experts del grup de Biologia Computacional de la UPC, BIOCOMSC, han alertat aquest divendres que la regió sanitària de les Terres de l'Ebre registra el major creixement de positius per Covid de Catalunya, amb un augment sostingut des de mitjan desembre.

El nombre de casos ha anat creixent a les comarques del sud de Tarragona, fins i tot deu dies després que entressin en vigor les mesures restrictives a Catalunya el dia 7 d'aquest mes.

La setmana passada van empitjorar les dades en aquesta zona pel que fa a l'anterior, especialment a les poblacions de Deltebre i Sant Carles de la Ràpita des del dia de Reis, segons els investigadors.

A Deltebre, una població d'unes 11.500 persones, s'havien registrat un centenar de casos positius fins al dia 18 d'aquest mes, la qual cosa suposa una incidència acumulada (IA14) de 862,2 casos per 100.000 habitants en 14 dies.

A Sant Carles de la Ràpita, amb 225 casos fins al mateix dia, la IA14 se situa en 1.521,4 casos per 100.000 habitants.

En aquesta zona de les Terres de l'Ebre s'observen fortes diferències de l'afectació de la Covid-19 per municipis, «la qual cosa fa pensar en una transmissió que no ha creuat poblacions», han indicat les mateixes fonts.

Així, el fort increment de contagis s'ha produït en la parteix sud d'aquesta àrea, especialment a la comarca del Baix Ebre, mentre la zona de l'Ametlla de Mar, al nord d'aquesta comarca, té dades no tan negatius de contagis, i la de la Terra Alta -entre la Ribera d'Ebre i el Matarranya (Terol)-, tampoc.

Els investigadors de la UPC han apuntat que les dades positives per test d'antígens que actuen com a sentinella apunten a una millora de la situació en els propers dies en gairebé tota la zona, amb l'excepció del Baix Ebre, «on els casos continuen pujant també entre la gent amb símptomes a la qual es fa un test d'antígens».

tracking