Diari Més

Les Terres de l'Ebre només tenen un llit d'UCI disponible segons Salut

«D'aquí uns deis tindrem un impacte important a les UCI a les quals no podrem donar resposta» explica Mar Lleixà gerent de la regió sanitària de les Terres de l'Ebre

Imatge de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

Hospital Verge de la Cinta, Tortosa, Baix EbreWikipedia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les Terres de l'Ebre estan vivint una situació molt crítica per culpa de la pandèmia del coronavirus que està afectant, molt especialment, la comarca del Montsià i del Baix Ebre, segons ha exposat el delegat territorial del Govern a les Terres de l'Ebre,Xavier Pallarès. Ara mateix, les Terres de l'Ebre només tenen disponible un llit d'UCI dels 26 totals, ja que hi ha 25 ocupats, 18 d'ells per pacients covid.

«No havíem fet net de la segona onada», ha dit la gerent de la regió sanitària de les Terres de l'Ebre, Mar Lleixà, qui afegia que «l'Hospital Verge de la Cinta és l'únic que té disponibilitat de llits de crítics i, de 26 de disponibles, hi ha 25 ocupats. Aquests es poden augmentar una mica més, fins a 32». Malgrat aquesta ampliació, que de moment no s'ha realitzat, Lleixà especificava que «d'aquí uns deis tindrem un impacte important a les UCI a les quals no podrem donar resposta», és per això que ha detallat que s'hauria de derivar els pacients al Camp de Tarragona i, en cas que aquí els llits crítics també estiguessin plens, a la regió sanitària Metropolitana Sud.«No volem que passi, però ens podem trobar que alguna persona que requereixi una intervenció urgent, per un accident o malaltia cardíaca i l'hagin d'ingressar, no tinguem llits i l'hàgim de derivar a un hospital de fora», ha declaratel subdirector general de Coordinació de Salut Pública a Tarragona i Terres de l'Ebre, Conrad Casas.

Pel que fa la situació als centres ebrencs, al'Hospital Verge de la Cinta hi ha alguns brots amb un important nombre de professionals són positius o estan aïllats, «ja sigui pel brot intern o no», deia Lleixà. En aquest hospital hi ha 35 ingressats i s'ha disminuït l'activitat quirúrgica al voltant del 50%, encara que és manté l'urgent i oncològica. A l'Hospital Comarcal Móra d'Ebre hi ha tres ingressats per covid i és manté l'activitat, ja que «la Ribera i la Terra Alta, de moment, estan menys afectades i, probablement, la pròxima setmana recuperarem la mesura que la cirurgia urgent traumatològica torni a concentrar-se a Móra». A la Clínica Terres de l'Ebre s'està assumint el redireccionament quirúrgic de l'Hospital Verge de la Cinta i està a disposició per ingressos no covid i de baixa complexitat. Finalment, a l'Hospital Santa Creu de Jesús, «té un impacte important per brots actius», segons exposava la gerent de la regió sanitària, qui detallava que «només s'ingressen persones amb covid i hi ha poca disponibilitat de llits». Actualment hi ha 39 ingressats en aquest centre, de manera que la xifra total d'ingressats a les Terres de l'Ebre per covid és de 77.El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre ha fet una crida a «deixar de fer» tot allò que resulti «prescindible».

tracking