Diari Més

Paüls frena els contagis, només un 5% de la població està confinada

La setmana passada quasi la meitat del poble estava confinat o aïllat al seu domicili

Una veïna de Paüls fent-se una PCR al Casal Municipal.

Paüls preveu fer PCR a un 75% dels veïns per aturar els diversos focus de covid descontrolatsSalut

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El municipi de Paüls ha aconseguit estabilitzar i reduir els positius de covid-19, després d’estar uns dies entre els municipis amb un índex de risc més elevat del país. De fet, ahir dimarts ja no va registrar cap cas de coronavirus. I, dissabte, diumenge i dilluns, la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre ja només en va comunicar un per dia.

«Portem una tendència molt positiva. Ahir, que feia 14 dies dels primers casos del 2021, vam aconseguir no tenir-cap. Si ens ho diuen fa 10 dies, no ens ho creiem», assegura, l'alcalde de Paüls, Enric Adell. «Hem estat quasi una setmana entre els municipis del país amb l'índex més elevat i ara, si agafem les dades dels darrers 5 dies, ja no estem ni entre els 20 amb més positius de les Terres de l'Ebre», afegeix. L'alcalde insisteix en la crida a extremar les precaucions: «Tot i la bona tendència i l'excel·lent notícia de no tenir cap cas aquest dimarts, és probable que els propers dies en tornem a tenir, de gent que es troba confinada a casa, per ser contacte estret, a l'espera del resultat de la PCR. Ha estat una tònica habitual: a un domicili primer surt un positiu, es fan els tests d'antígens (coneguts popularment com a tests ràpids) a la gent de la casa i el primer cop surten negatiu però a les 48/72 hores tenen símptomes, se'ls repeteix la prova i surten positiu».

Només un 5% de la població confinada

Aquest dimecres Paüls ja ha recuperat la normalitat. A hores d'ara, només un 5% de la població està confinada, perquè o bé ha donat positiu o bé és un contracte estret i encara no han finalitzat els 10 dies de confinament. «La setmana passada va ser molt dura, amb quasi la meitat del poble confinat o aïllat al seu domicili. No recordo res igual. La situació era molt complicada de gestionar i l'horitzó pintava molt negre: hi havia molta gent que no podia sortir, teníem la brigada en mínims i algun establiment no podia estar obert i no volíem que a ningú li faltés de res», recorda l'alcalde, que agraeix l'esforç dels establiments que han ajudat i tothom qui ha posat el seu granet de sorra. «Entre els negocis del municipi i un de fora però propietat de gent de Paüls i amb la coordinació amb la resta de l'Ajuntament vam fer possible que a ningú li faltes cap aliment, medicament o producte bàsic. Vam posar també un telèfon que ha estat operatiu tots els dies de la setmana». Uns establiments que, recorda l'alcalde, han treballat, treballen i continuaran treballant amb totes les garanties sanitàries i seguint tots els protocols establerts.

tracking