Diari Més

Expedienten tres treballadors d'una residència de l'Ebre que ha vacunat familiars contra la covid

Salut ha apartat del lloc de feina els empleats del centre de persones discapacitades

Una infermera posant una vacuna.

Salut destinarà 500 infermeres per iniciar la campanya de vacunació de la covidEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Josep Maria Argimon, secretari de Salut Pública i director gerent de l'ICS, ha comunicat que personal d'infermeria d'unaresidència de persones discapacitades de les Terres de l'Ebre hauria aprofitat per vacunar contra la covid-19 a familiars directes. Argimon ha titllat l'incident de «molt greu» però ha assegurat que és un «fet aïllat» que no representa els professionals de l'ICS. Les tres persones, empleats del'Institut Català de la Salut, han estat apartades del lloc de treball i se'ls ha obert un expedient. No seria el primer cas a Espanya, on ja va passar en una residència de Madrid.

El màxim responsable de l'ICS ha explicat que s'ha apartat de forma cautelar aquests sanitaris del seu lloc de treball i ha deixat clar que qualsevol irregularitat d'aquest tipus serà sancionada.

El secretari general de Salut ha explicat que han tingut coneixement d'aquesta irregularitat en les darreres hores i que han actuat amb rapidesa. No ha volgut concretar si els sanitaris van arribar a vacunar els familiars, però en el supòsit que hagués estat així, ha raonat, rebrien la segona dosi per no perdre l'efectivitat d'haver administrat la primera.

Durant la compareixença del secretari de Salut, ha explicat que la vacuna Moderna es començarà a administrar immediatament i en paral·lel a la de Pfizer-BionNtech.

Catalunya ja ha rebut 5.800 dosis de Moderna i s'espera que n'arribin 8.000 més durant les properes dues setmanes. Els primers en rebre-la seran els Hospitals d'Amposta,Manresa, Mataró i el Sant Joan de Déu de Barcelona.

tracking