Diari Més

Política

Calvet: «Al Delta de l'Ebre, l'Estat ni fa prou ni deixa fer»

El conseller de Territori defensa que les actuacions es facin de manera consensuada entre totes les parts

El conseller de Territori, Damià Calvet, conversant amb el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Francesc Xavier Pallarès, a Móra d'Ebre.

Calvet: «Al Delta de l'Ebre, l'Estat ni fa prou ni deixa fer»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Territori i Sostenibilitat en funcions, Damià Calvet, ha lamentat els danys que ha causat el temporal Filomena al Delta de l'Ebre, on ha tornat a desaparèixer la barra del Trabucador i s'han malmès diverses platges. Calvet ha demanat que hi hagi intervencions per revertir la regressió que pateix el Delta i ha apuntat que «el problema no és una partida de la Generalitat amb més o menys milions d'euros per actuar», sinó que «qui té les competències sobre el riu, ni fa prou ni deixa fer», en referència a l'Estat.

Pel conseller, «allò que s'ha fet no ha servit per mantenir platges ni la barra del Trabucador» i ha lamentat que el govern espanyol no permeti a la Generalitat «actuar sense que aquesta actuació sigui subsidiària de la seva competència». Amb tot, ha sol·licitat que l'Estat «deixi d'actuar de manera unilateral al Delta» i que les actuacions es decideixin de manera consensuada amb el Govern i la Taula de Consens. En la seva opinió, només d'aquesta manera es podrà trobar una solució «efectiva» per protegir el Delta. Aquest dilluns a la tarda, Calvet assistirà a una nova reunió de la Taula de Consens.
tracking