Diari Més

Localitzen un dipòsit il·legal amb més de 6.000 quilos d'uralita que contenia amiant a Campredó

El Seprona va denunciar el propietari de la finca on es trobava el material, considerat altament perillós  

Los restos de uralita se encontraba en un terreno a la intemperie y no disponían de vallado perimetral ni otras medidas de seguridad.

Localitzen un dipòsit il·legal amb més de 6.000 quilos d'uralita que contenia amiant a CampredóGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ElSepronaha localitzat en el paratge denominatArgilersdel terme municipal deCampredóde Tortosa un dipòsit incontrolat de fibrociment (uralita)que contenia amiant i es trobava exposat al medi natural.

El fet va ser descobert durant la tarda del passat diumenge, quan la patrulla delSepronarealitzava un patrullatge relacionat amb la protecció del medi ambient al Baix Ebre. Els agents van localitzar una gran quantitat de plaques d'uralitai diversos sacs que contenien restes de les plaques i canonades, fabricades amb fibrociment i amiant, les quals estaven abandonades sobre el terreny.

Després de practicar una primera anàlisi a la zona de la troballa, es va poder comprovar com el citat material s'havia fabricat amb amiant, producte cancerigen i prohibit a Espanya des de l'any 2002.

Les restes deuralitaes trobaven en un terreny a la intempèrie i no disposaven d'una tanca perimetral ni altres mesures de seguretat, que impedís l'accés de qualsevol persona a aquest tipus de residu considerat altament perillós. Per aquest motiu, es va procedir a denunciar al propietari de la finca, per emmagatzemar residus considerats perillosos per a les persones i el medi ambient, remetent còpia de les actuacions a l'Agència Catalana de Residus per a la valoració de l'afectació que pogués tenir en el medi natural.

tracking