Diari Més

Turisme

«Hem consolidat l'oferta turística per a un públic familiar i de proximitat»

La regidora destaca les bones xifres de visitants, malgrat la pandèmia, i avança que treballaran per a enfortir la proposta de natura i patrimoni

Han rebut la distinció Senderisme a Catalunya, explica Baiges.

Carolina Baiges, Regidora de Turisme, Ajuntament AscóCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—Quina valoració fan de 2020 des del punt de vista turístic?

—Si bé ha estat un any atípic, la pandèmia ens ha permès consolidar l’oferta turística. Hem pogut oferir paquets turístics, vinculats a públic familiar i de proximitat, que ens han permès donar a conèixer el nostre poble i diferenciar-nos. La gent buscava tranquil·litat, proximitat i una oferta de família en un entorn natural. De fet, hem estat el segon poble de la Ribera d’Ebre que ha rebut més visitants, després de Miravet. Estem contents perquè les xifres són bones i això ens situa al mapa.

—Quants visitants han rebut?

—Entre juliol i setembre, vam comptabilitzar 792 visites, de les quals 717 van gaudir d’activitats programades. Sis-centes en propostes de natura i 117 en activitats de patrimoni i natura. Cal tenir en compte que l’any passat van gaudir d’aquestes activitats 752 persones, però de maig a octubre i amb aforament del llagut Lo Roget del 100%. Enguany l’aforament era del 35%. A banda, hem ofert altres propostes, com una activitat de ratpenats, les activitats de la Ribera en Flor o unes visites als espais de la Batalla de l’Ebre, que ens han permès sumar 140 visitants més.

—D’on han vingut aquests visitants?

—Majoritàriament de Barcelona i àrea metropolitana, Tarragona, Reus i comarques veïnes.

—Quines activitats han ofert?

—D’una banda, tenim activitats de natura. Dins d’aquest bloc, hem aprofitat Lo Roget i la navegació fluvial, per a fer activitats de divulgació i conscienciació del medi. Fa anys que fem una descoberta de l’Ebre i ja està consolidada. Va començar com una sortida ornitològica, però és molt més. Durant el viatge els tècnics de la reserva natural de Sebes expliquen la fauna, la flora i la morfologia del riu. L’activitat acaba amb un tast de producte local.

—Quines altres propostes de natura fan?

—Vam engegar unes activitats de conscienciació a la llacuna d’Ascó, un espai que s’està recuperant i que té una biodiversitat increïble. Es va fer una activitat de construcció de caixes niu i una altra de descoberta dels petits mamífers. I tot sempre vinculat al riu, com a principal atractiu natural que té Ascó.

—I pel que fa al patrimoni?

—Vam muntar unes visites guiades que acabaven amb un tast de producte local i després també es feia un passeig amb Lo Roget. Incloem sempre el tast de producte local perquè forma part de la nostra cultura i volem potenciar els productors locals. Oferíem embotits, dolços, olis, vins, misteles i fruits secs. A l’oficina de turisme teníem un aparador amb els productes que s’havien tastat perquè qui volgués, pogués comprar-ne. I ha funcionat molt bé.

—Quins reptes tenen?

—Ascó té com a gran repte, el tancament nuclear. Per això, apostem per la diversificació de l’economia i una part molt important passa pel turisme, vinculant-hi també els productors locals, el comerç i la restauració.

—Com encaren 2021?

—Volem consolidar l’oferta de natura i patrimoni. Ens han funcionat i ara toca consolidar-les i fer-les més fortes. També treballarem per a trobar altres propostes que reverteixin al comerç i a la restauració. A banda, l’Agència Catalana de Turisme ens ha atorgat la marca Senderisme a Catalunya. Partint d’ella plantejarem més activitats per a donar a conèixer els nostres senders.

—Per aquells que no han visitat Ascó, què els proposa?

—Els recomano que agafin Lo Roget. Veure el riu des de dins és totalment diferent a veure’ls des de fora. Transmet pau i tranquil·litat. Per això, recomano a tothom que faci una activitat de riu. Si es tracta d’un públic familiar, els animo a fer més activitats de natura. Les activitats estan pensades per a gaudir en família i a nivell educatiu són genials. Per a un públic adult, sense canalla, els recomano una passejada pel nucli antic, per descobrir el nostre patrimoni; un tast de producte local i que acabessin al riu. Per aquells que els agradi l’esport, tenim un catàleg de senderes i camins força treballat, a la vora del riu i a la muntanya, i després ho podrien combinar amb una descoberta pel poble.

tracking