Diari Més

Religió

La Sagrada Família acollirà el diumenge l'ordenació episcopal de l'ebrenc Javier Vilanova

El nou bisbe auxiliar és sacerdot de la diòcesi de Tortosa des de 1998

El nou bisbe auxiliar de Barcelona, Javier Vilanova Pellisa.

capellà de Tortosa, Javier Vilanova Pellisa, tercer bisbe auxiliar, Arquebisbat de Barcelona, FatarellaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La basílica de la Sagrada Família acollirà el proper diumenge la missa d'ordenació episcopal de Javier Vilanova Pellisa com a tercer bisbe auxiliar de Barcelona.

L'Arquebisbat de Barcelona va haver d'ajornar aquesta celebració, prevista inicialment per al 22 de novembre, després de la polèmica per la missa de beatificació de Joan Roig, a la qual van assistir-hi 600 persones, que va propiciar que els actes litúrgics quedessin limitats a un màxim de 500 persones o un 30% de l'aforament.

El diumenge 20 de desembre Javier Vilanova serà ordenat bisbe de la seu titular d'Empúries i nou bisbe auxiliar de l'Arxidiòcesi de Barcelona, en una cerimònia que presidirà el cardenal Juan José Omella i que estarà concelebrada amb els bisbes de Tortosa, Enrique Benavent, i Vic, Romà Casanova.

Des 2018 i fins ara, Javier Vilanova exercia l'ofici canònic de rector del Seminari Interdiocesà de Catalunya i és també missioner de la misericòrdia i confessor ordinari de la comunitat de agustines de Sant Mateu.

Segons han informat fonts de la Sagrada Família, l'acte se celebrarà amb totes les mesures de seguretat i acompanyaran l'ordenació autoritats de Catalunya, de Tortosa, familiars del nou bisbe i fidels, amb un límit d'aforament de 500 persones.

L'acte també es podrà seguir en directe a partir de les 17.00 hores a la web de la Sagrada Família.

El cardenal Omella va sol·licitar al Papa Francesc el nomenament d'un tercer bisbe auxiliar per l'arxidiòcesi de Barcelona perquè l'ajudi en els menesters eclesials d'aquesta diòcesi després de ser nomenat president de la Conferència Episcopal Espanyola.

El nomenament de Vilanova com a nou bisbe auxiliar de Barcelona va ser fet públic el passat 6 d'octubre.El nou bisbe auxiliar (la Fatarella, 1973) és sacerdot de la diòcesi de Tortosa des de 1998, i és el rector de Seminari Diocesà de Tortosa i actualment era el rector de la parròquia del Pinell de Brai (Terra Alta).

També part de el Consell Assessor de Rectors de Seminaris de la Comissió Episcopal de Clero i Seminaris de la Conferència Episcopal Espanyola.

tracking