Diari Més

Agroalimentació

L'oli de la Terra Alta i l'oleoturisme es promocionaran amb nous espots publicitaris

La DOP Oli Terra Alta es bolca a fer valer la qualitat del verge extra produït amb la varietat autòctona de l'empeltre

Representants de les cooperatives premiades en els premis oleícoles Terra Alta, amb el president de la DOP Oli Terra Alta,

L'oli de la Terra Alta i l'oleoturisme es promocionaran amb nous espots publicitarisACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Comarcal de la Terra Alta i la DOP Oli de la Terra Alta han signat un conveni per promocionar i difondre els olis verge extra que es produeixen amb la varietat autòctona de l'empeltre. El Consell destinarà part dels ajuts de l'IDECE (Institut per al Desenvolupament de les Terres de l'Ebre) en una campanya publicitària per a l'oli i l'oleoturisme a la comarca. L'espot vol destacar la feina dels pagesos, la qualitat dels olis d'empeltre de la Terra Alta cada cop més reconeguda amb nombrosos premis nacionals i mundials, i els usos que té en la gastronomia i la restauració. «Tenim un producte excepcional que volem que els nostres consumidors el comprin cada dia», ha destacat el president de la DOP, Joan Pere Colat.

Com ha apuntat la presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta, Neus Sanromà, la campanya que estan ultimant i que es començarà a emetre als mitjans públics, vol «promocionar el sector de l'oli, la cultura de l'oli i l'oleoturisme de la comarca» i s'hi destinaran part dels recursos que l'IDECE ha donat enguany als consells comarcals ebrencs. L'oli de la Terra Alta i la varietat autòctona de l'empeltre volen seguir el rastre dels vins i la garnatxa i donar a conèixer arreu del país el producte de gran qualitat i amb característiques úniques que s'està elaborant a la comarca.

«L'anunci ha de servir per donar a conèixer el nostre producte, apropar-lo al consumidor i al sector de la restauració i que el consumidor pugui diferenciar-lo d'altres olis», ha destacat Colat. «Som pagesos però també productors d'aliments d'altíssima qualitat i han de saber que, consumint un oli verge extra de la Terra Alta, ajuden el sector i fan salut», ha afegit el president del Consell Regulador de la DOP Oli de la Terra Alta.

Colat ha agraït al Consell Comarcal la disponibilitat de recursos en un moment complicat però vital per a la DOP, que ha complert 18 anys i que es troba en un moment «dolç i de creixement». El president de l'entitat ha remarcat que el sector «cada vegada confia més en les plantacions d'oliveres d'empeltre» i està apostant per «diferenciar el seu producte», una feina que també està recollint reconeixements a escala mundial.

Jesús Gómez, director territorial d'Agricultura a les Terres de l'Ebre, ha assenyalat que el Departament treballa per «emfatitzar molt el consum de proximitat» i que és important «donar visibilitat» a la feina dels pagesos des de tots els àmbits. «No només posem producte al mercat, també hi posem qualitat. Treballem globalment producte i territori. La marca Reserva de la Biosfera permet lligar-ho tot i exportar des de les Terres de l'Ebre productes molt bons, d'un territori ambientalment molt potent, i fets des del respecte al producte i a la natura, que és la nostra manera de treballar», ha dit Gómez.

Premis Terraltí 2020

El Consell Regulador de la DOP Oli Terra Alta ha lliurat aquest dilluns per via telemàtica els premis oleícoles Terraltí 2020, una premis que s'atorguen des de fa deu anys durant la Fira de l'Oli de la Fatarella però que no s'ha pogut celebrar enguany per la situació pandèmica. «Hem volgut donar continuïtat als premis per donar a conèixer el gran producte que fem a la Terra Alta. Felicitar els guanyadors i agrair el gran esforç i treball que fan totes les cooperatives per tenir un oli amb DOP com és l'empeltre de la Terra Alta», ha dit Colat.

Els premiats han estat, en la categoria Prèmium, l'oli monovarietal empeltre de l'Agrícola Sant Josep de Bot; en la categoria Equilibrat, l'oli Unió Fruits de Reus; i en la categoria Afruitat l'oli Caterra de la Cooperativa Agrícola i Secció de Crèdit de la Pobla de Massaluca. També s'ha atorgat un accèssit a l'Escola Agrària de Gandesa.

tracking