Diari Més

Sanitat

Salut anuncia una proposta per ampliar l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta

El complex actual creixeria més de 15.000 metres amb la construcció dels edificis oncològic i ambulatori

Imatge de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

Hospital Verge de la Cinta, Tortosa, Baix EbreWikipedia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Salut ha posat sobre la taula una nova proposta per ampliar l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta amb la construcció dels edificis oncològic i ambulatori que permetrien créixer en 15.435 metres quadrats l'actual complex. Tot plegat suposaria una inversió de 45 milions d'euros en un procés que s'allargaria uns cinc anys, segons les previsions del Departament. Objecte de discussió des de fa dècades, la nova proposta d'ampliació arriba en plena gestió de la crisi pel coronavirus. El director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, s'ha reunit amb la gerència de l'ICS a les Terres de l'Ebre, la junta facultativa de l'hospital, l'alcaldessa de Tortosa i representants del territori per traslladar-los la idea.

La idea del CatSalut, sobre el paper, vol resoldre la «part assistencial i de futur» d'un centre que ocupa actualment uns 25.000 metres quadrats i que acumula nombroses mancances d'equipaments, espai o accessibilitat, entre d'altres aspectes. Concretament, l'edifici oncològic, amb una superfície de 2.435 metres quadrats, integraria aquesta especialitat, hospital de dia i radioteràpia. Un edifici assistencial de 13.000 metres quadrats acolliria les consultes externes, gabinets, atenció nefrològica i una àrea d'investigació, docència i innovació.

La nova construcció es distribuiria en una estructura de planta baixa més tres. Segons el CatSalut, donaria també solució de mobilitat a l'aparcament amb la incorporació de dues plantes soterrades amb capacitat per a 300 vehicles, un dels aspectes que més controvèrsia està generant durant els últims anys. La proposta preveu també connectar el recinte hospitalari amb el nucli antic de Tortosa mitjançant la construcció de dos ascensors accessible.

L'ampliació permetria alliberar espais de l'actual edifici per poder concentrar-hi tota la tecnologia quirúrgica. Amb aquesta reforma, el centre passaria de tenir tres a cinc quiròfans convencionals, d'un a dos quiròfans de cirurgia major ambulatòria així com en tindria a un de cirurgia menor ambulatòria –cap actualment-.

Segons ha declarat Comella, la proposta és «realista» i vol solucionar la «part assistencial» al mateix temps que reforçar la quirúrgica perquè el centre pugui segui funcionant com a hospital de referència al territori.

tracking