Diari Més

Societat

El Síndic reclama la devolució de la indemnització que es va pagar per la plataforma Castor

No qüestiona el dret dels bancs però exigeix que es restitueixin el que es va abonar de manera immediata

Imatge d'arxiu de la plataforma marina del projecte Castor

Compromís reclama que s'acceleri el desmantellament del CastorACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Síndic de Greuges ha reclamat la devolució de la indemnització que es va pagar per la paralització de la plataforma Castor. El síndic no ha qüestionat el dret de les entitats financeres al compliment de les condicions creditícies acordades en el seu dia, però ha reclamat que es retornin els diners que es van pagar de manera immediata «sense comprovar que es complien les condicions establertes en el mateix títol concessional» i que el Tribunal Suprem va recordar que eren requisit per rebre la indemnització. Ha volgut remarcar que el dret de les entitats financeres a cobrar el préstec, un cop el Tribunal Suprem ho ha confirmat, s'haurà de fer efectiu «amb càrrec als pressupostos públics» si no s'acorda la restitució de la indemnització.
La institució ha recordat que un dels requisits era que no hi hagués negligència de la concessionària en la posada en marxa i funcionament de la plataforma, quan s'ha provat que la causa dels terratrèmols era la infecció de gas de la plataforma, sense que s'hagin iniciat actuacions per recuperar la indemnització.

El Síndic ha recordat que la sentència del Tribunal Constitucional del 21 de desembre del 2019, va anul·lar la previsió de repercutir en els consumidors el pagament de la indemnització i els interessos generats pel crèdit bancari, sinó també la disposició que establia el pagament de la compensació a ESCAL. Aquesta sentència però no ha estat executada pel que fa referència a l'anul·lació del a compensació pagada.

tracking