Diari Més

Societat

Costes desmantella el «xiringuito» de la badia dels Alfacs

Els treballs començaran la setmana que ve i s'allargaran durant un mes i mig

La construcció no estava emparada per cap autorització ni títol administratiu.

Costes desmantella el «xiringuito» de la badia dels AlfacsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei de Costes de Tarragona del Ministeri per a la Transició Ecològica (MITECO) començarà la propera setmana les tasques de desmantellament del «xiringuito» situat al costat de la península de la Banya de la Badia dels Alfacs (Sant Carles de la Ràpita).L’empresa TRAGSA serà l'encarregada de portar a terme els treballs amb un pressupost184.789,26 euros amb un termini d’execució de mes i mig.

Aquests dies s’ha muntat la pontona al port de Sant Carles de la Ràpita amb la que es retiraran tots els elements de lainstal·lació. S'ha habilitat una zona d'apilament al moll del port on s'ubicaran els diferents contenidors de recollida de residus. Després, seran traslladats a l'abocador autoritzat més proper per a la seva correcta gestió.

Dos expedients sancionadors

El «xiringuito» ocupa des de fa anys una porció de domini públic marítim terrestre i explotava fins l’estiu de 2019 activitats de restauració sobre una plataforma sustentada per pilons, de fusta. La construcció no estava emparada per cap autorització ni títol administratiu.

L’Administració de l’Estat va reiterar en diversos cops als propietaris de l’explotació l’obligació de desocupar l’espai i restituir el domini públic marítim terrestre suspenent l’ús de les activitats lucratives que es portaven a terme. En aquest sentit es van instruir dos expedients sancionadors els anys 2016 i 2017. Aljuliol de 2019 arran d’una denuncia els Mossos van precintar definitivament la instal·lació.

Valors mediambientals

Personal de l'IRTA ha fet unainspecció per delimitar els valors mediambientals que es poguessin veure afectats per les obres, com podria ser el cas de les nacres. Els tècnics han determinat que els treballs que es duran a terme no tindran cap afecció sobre el medi. Un cop acabats, s'habilitarà una zona que s'utilitzarà com a reservori de l'espècie.

tracking