Diari Més

Sanitat

Els hospitals catalans comencen a reprogramar activitat per l'augment de la covid

El Trueta, Figueres i Tortosa ja han actuat i el Clínic i l'Hospital del Mar no ho descarten a curt termini

Imatge de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

Hospital Verge de la Cinta, Tortosa, Baix EbreWikipedia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els hospitals ja estan començant a reprogramar activitat per l'augment d'ingressos de pacients amb complicacions de covid-19. Segons dades facilitades pel Departament de Salut a l'ACN, el 14,4% dels pacients ingressats als hospitals hi estan per coronavirus. L'ocupació dels llits de les Unitats de Cures Intensives (UCI) està en el 77% entre tot tipus de pacients, i és del 38,5% pel que fa als malalts de covid. L'Hospital de Figueres, el Trueta de Girona i també el Verge de la Cinta de Tortosa s'han vist obligats a ajornar o a suspendre part de la seva activitat habitual. A Barcelona, el Clínic i l'Hospital del Mar encara no han actuat, però no ho descarten a curt termini.

En el cas del Verge de la Cinta de Tortosa, el de referència a les Terres de l'Ebre, la setmana passada es va modificar la programació quirúrgica, mantenint només les cirurgies sense ingrés, a excepció de les operacions oncològiques i urgents. Aquesta setmana, la programació és l'habitual, han explicat fonts del centre a l'ACN. De moment, tampoc ha calgut aturar l'activitat de consultes externes.

A l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus, per la seva part, estan preparant un pla de contingència per si cal reprogramar activitat quirúrgica programada no urgent davant l'augment de casos de covid-19.

tracking