Diari Més

Societat

Bars i restaurants del nord de Castelló, plens de clients catalans

A Vinaròs, la localitat més pròxima a la frontera, el passeig marítim estava «ple» diumenge passat

El sector de la restauració ja es prepara per a quan pugui reobrir les seves portes després del confinament

El bar post-COVID mesura temperatura del client, posa mampares i redueix aforamentEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Establiments hostalers del nord de Castelló, especialment de Vinaròs, Benicarló i Peníscola, registren un augment de clients catalans que viatgen diversos quilòmetres per poder menjar en els restaurants i bars castellonencs amb motiu del tancament d'aquest tipus de locals a Catalunya a causa de la Covid-19.

A Vinaròs, la localitat més pròxima a la frontera provincial amb Tarragona, el passeig marítim estava «ple» diumenge passat i les terrasses completes a causa dels veïns catalans que es van desplaçar durant el cap de setmana.

Alguns restaurants vinarossencs han rebut gran quantitat d'aquests visitants ja en una època en què l'afluència de clients baixa molt amb motiu de la fi de la temporada d'estiu.

En un d'aquests locals, diumenge passat, ha comentat un responsable que «no vam poder donar de menjar a unes 12 taules» perquè «estàvem al màxim». Aquest establiment, situat a només un quilòmetre de la frontera provincial, ha notat «una barbaritat» l'afluència de clients catalans, amb aforaments «com si estiguéssim al juliol o a l'agost», encara que lamenten el que els està succeint als seus col·legues de la comunitat autònoma veïna.

En aquestes dates es notava molt l'arribada de la temporada baixa i especialment en aquest estiu atípic marcat per la pandèmia, que ha fet que els turistes alemanys i anglesos que freqüenten la zona habitualment no hagin vingut, però en aquest cap de setmana s'ha recuperat el nombre de comensals.

En un altre restaurant de Benicarló han notat també, com en altres locals del municipi, la presència de més catalans, ja que «tot i que és una zona gastronòmicament molt activa, amb les jornades de la carxofa o del llagostí», sí que han rebut més comensals del que és habitual des de la província veïna i ja compten amb moltes reserves per al proper cap de setmana.

Els veïns de Sant Carles de la Ràpita, Alcanar o Ulldecona habitualment es desplacen de manera natural fins a aquesta zona de la província de Castelló, però l'afluència ha estat inusual des que s'acordés el tancament de bars i restaurants a Catalunya dijous passat.

Peníscola manté uns nivells alts d'ocupació i alguns dels seus restaurants i bars que normalment només obren en temporada alta continuen oberts.

Des de l'Ajuntament atribueixen aquesta afluència al fet que s'han organitzat nombroses activitats i festivals que dinamitzen l'economia turístiques de la zona, i en concret, el cap de setmana passat es va celebrar la Half Infinitri Peníscola, un triatló que va atreure un gran nombre de visitants .

Per això, tot i que sí van notar la presència de més visitants catalans, podria ser degut a aquest esdeveniment esportiu, tot i que des de l'Ajuntament esperen que en el proper cap de setmana es registri un augment de clients a causa de la circumstància el tancament temporal a l'hostaleria catalana.

tracking