Diari Més

Policial

Confisquen més de 15.000 piles falsificades que es venien al Baix Ebre i la Ribera d'Ebre

Corresponen a imitacions de primera qualitat d'una marca reconeguda en el mercat  

Un agent amb les piles confiscades.

Confisquen més de 15.000 piles falsificades que es venien al Baix Ebre i la Ribera d'EbreGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

LaGuàrdia Civil ha intervingut15.300 piles falsificadesd'una coneguda marca, les quals es venien en establiments comercials de les comarques del Baix Ebre i de la Ribera d’Ebre.

Durant el mes d'agost es va detectar un establiment on hi havia exposades per a la venda diferents models de piles d'una coneguda marca, que infonia sospites sobre la seva autenticitat. Per aquest motiu, li van demanar al propietari del local que acredités la procedència dels articles, el qual no disposava de cap tipus de document legal de compra.

Inspeccionat detingudament el material que es trobava a la venda, es va poder apreciar que era gènere falsificat. S'havien emprat estampacions i noms de la marca original sense coneixement i autorització per part d'aquesta.

Arran d'aquesta actuació, es va prendre declaració en qualitat d'investigat al titular del comerç per la comissió d'un suposat delicte contra la propietat industrial i intel·lectual, i el van posar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Gandesa.

Després de continuar amb les investigacions, durant el mes de setembre van ser detectats 10 establiments més on es comercialitzaven aquest tipus de gènere falsificat. Els agents van intervenir 14.100 piles i van investigar a 10 persones per aquest delicte, comunicant aquestes actuacions als jutjats de guàrdia de Tortosa, Falset i Gandesa.

La Guàrdia Civil posa de manifest, que l'adquisició d'aquest producte podria suposar un risc per a la salut dels consumidors, ja que per a la seva fabricació s'utilitzen metalls pesants com el plom, cadmi o el mercuri, no seguint cap mena de control de qualitat durant la fabricació. A més aconsellen que s'adquireixin aquests productes en comerços de confiança o per canals legals de distribució.

tracking