Diari Més

Policial

Investiguen la propietària d'una protectora d'animals de la Ribera d'Ebre

A l'interior del recinte van ser localitzades diverses fosses d'enterrament amb cadàvers de gossos

Un agent del Seprona excavant les fosses.

Investiguen la propietària d'una protectora d'animals de la Ribera d'EbreGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil han pres declaració en qualitat d'investigada a la responsable d'una protectora d'animals situada a la comarca de la Ribera d’Ebre, per la comissió de presumptes delictes de maltractament animal amb resultat de mort.

A finals del mes de setembre, efectius del Seprona van fer una inspecció d'una instal·lació de protecció d'animals. Després d'una primera presa de contacte es va observar que el recinte com els animals es trobaven en bones condicions. Els agents van sol·licitar diversa documentació relacionada amb l'activitat, trobant diversos errors en les anotacions dels llibres de registre, certificats i controls administratius.

Als registres d'explotació no es van observar anotacions des de primers d'abril, i les realitzades en anys anteriors pel que sembla van ser realitzades el mateix dia, constatant que corresponen a animals morts entre l'any 2016/2017, tenint tots el mateix nom i sense cap mena d'identificació microxip.

Aquest fet va alertar als agents, que van procedir a realitzar una inspecció més minuciosa del recinte. En uns terrenys més allunyats van observar diversos moviments de terra sospitosos. Després d'excavar-los van trobar en cadascun d'ells un cadàver o restes cadavèriques de gossos. El Seprona va recollir mostres per a analitzar-les amb la finalitat d'obtenir informació sobre la defunció de l'animal.

Per aquest motiu es va sol·licitar a la responsable de la instal·lació el consentiment voluntari d'entrada i registre de l'habitatge situat al recinte de l'explotació. En aquest es va descobrir divers material relacionat amb l'activitat, material quirúrgic, microxips, cartilles sanitàries, medicaments i vacunes, quedant pendent la investigació de l'ús que es feia del citat material.

Després de prestar declaració a les dependències oficials de la Guàrdia Civil per la presumpta comissió de diversos delictes de maltractament animal amb resultat de mort, va ser posada a disposició del Jutjat en funcions de Guàrdia de Gandesa.

Amb la finalitat d'impedir la reincidència en els fets descoberts, com a mesura cautelar es va sol·licitar a aquest jutjat, supervisar l'activitat mercantil per part de l'administració competent, realitzant controls en referència a exportacions, registre d'animals, control assistències veterinàries i altra normativa de protecció d'animals a centres d'acollida.

tracking