Diari Més

Religió

El Papa nomena un tercer bisbe per ajudar Omella a Barcelona, el capellà de Tortosa Javier Vilanova

Nascut a La Fatarella, Vilanova va ser ordenat prevere per a la diòcesi de la capital del Baix Ebre el 22 de novembre de 1998

El nou bisbe auxiliar de Barcelona, Javier Vilanova Pellisa.

capellà de Tortosa, Javier Vilanova Pellisa, tercer bisbe auxiliar, Arquebisbat de Barcelona, FatarellaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Papa Francesc ha aprovat aquest dimarts el nomenament d'un tercer bisbe auxiliar per a l'Arquebisbat de Barcelona, el capellà de Tortosa Javier Vilanova Pellisa. L'Arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha explicat que després de ser nomenat president de la Conferència Episcopal Espanyola, i tenint en compte la feina que desenvolupa a Roma, va demanar al pontífex una altra persona per treballar juntament amb Sergi Gordo i Antoni Vadell, els altres dos bisbes auxiliars. «Jo no sóc un Superman, necessito ajuda», ha dit el cardenal. Vilanova des de fa dos anys és el rector del Seminari interdiocesà. Omella ha dit que no té definides les tasques pel nou bisbe però que «les prioritats són els pobres i els joves».

Nascut a La Fatarella (Terra Alta) el 23 de setembre de 1973, va ser ordenat prevere per a la diòcesi de Tortosa el 22 de novembre de 1998.

Ha estat rector de les parròquies de l’Assumpció del Forcall, Castellfort i Portell, Sant Pere Apòstol de Cinctorres, Mare de Déu de les Neus de la Mata, Sant Bartomeu de La Todolella, de la Mare de Déu del Pópulo d’Olocau del Rei (2003-2007), d’Alfara de Carles (2014-2019), del Sagrat Cor de Jesús del Raval de Crist (2016-2019) i de Sant Llorenç del Pinell de Brai (2019).

Delegat per a la Catequesi (2014-2016) i per a la Pastoral Vocacional (2003); membre del Col·legi de Consultors (2007) i del Consell Presbiteral (2007); rector del Seminari de Tortosa (2007) i director espiritual del Seminari Interdiocesà de Catalunya (2016-2018). Actualment exerceix l’ofici canònic de rector del Seminari Interdiocesà de Catalunya (2018).

tracking