Diari Més

El brot de Padesa ha causat el 80% casos de covid-19 de Tortosa

En les últimes dues setmanes, a les Terres de l'Ebre, s'ha passat de 80 casos per cada 100.000 habitants a 300

Pla general dels treballadors de Padesa fent cua al CAP de Roquetes per fer-se el PCR arran d'un rebrot a l'empresa

Salut fa proves PCR a la plantilla de l'empresa Padesa a Roquetes per un rebrot que suma més d'un centenar de positiusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El brot detectat a l'escorxadorPadesade Roquetes, amb 250 persones infectades que treballen a l'empresa i altres 70 fora, ha causat el 80% dels casos de covid-19 registrats a la ciutat de Tortosa, on viu una gran part dels treballadors afectats.

Així ho han precisat aquest dimarts el secretari general de Salut Pública, Josep Maria Argimon, i el coordinador de la unitat de seguiment de la covid a Catalunya,JacoboMendioroz, en roda de premsa a Barcelona, on han explicat la reobertura de les discoteques a partir de demà, encara que sense poder ballar i mantenint les distàncies entre els clients.

Mendiorozha alertat, respecte al brot de Roquetes, que «sicontinua la progressió actual aviattindrem mil casos només a les Terres de l'Ebre», la qual cosa dóna una idea de la importància del brot i el grau de transmissió de la malaltia.

També ha precisat que ahir mateix es va fer un segon cribratge a l'empresa per veure si les mesures que s'han pres a l'interior de l'escorxador pel que fa a neteja i desinfecció, divisió dels treballadors en grups i altres han donat resultat.

«Si es pot controlar amb aquestes mesures i permetre una certa activitat, és millor que tancar, perquè són llocs de treball», ha considerat el coordinador de la unitat de seguiment de la covid-19, després d'assegurar quePadesaestà col·laborant amb les autoritats sanitàries.

Aquest brot ha canviat radicalment el panorama de la pandèmia a les Terres de l'Ebre en les últimes dues setmanes, quan s'ha passat de tenir 80 casos per cada 100.000 habitants a 300.

També ha obligat a fer un cribratge a uns 7.000 alumnes, docents i treballadors de tots els centres educatius de Tortosa, per a detectar casos asimptomàtics i tallar les cadenes de transmissió de la covid-19.

Aquests cribratges, que es preveu que s'allarguin dues setmanes, s'estan fent després de constatar que molts dels positius als col·legis de Tortosa estan relacionats per via familiar amb els casos positius dels treballadors de l'escorxador de Roquetes.

El mateix brot també ha afectat les poblacions d'Amposta i Roquetes, ja que un 15% dels casos positius de l'empresa són treballadors viuen en aquestes ciutats.

tracking