Diari Més

Salut realitzarà un cribratge a totes les escoles de Tortosa a partir del dilluns 5 d'octubre

Les proves es faran a més de 7.000 persones de la comunitat educativa i s'allargaran fins al 26 d’octubre

Alumnes d'una escola de Tortosa entrant al centre amb mascareta el primer dia d'escola.

escola, alumnes, tortosa, coronavirus, nens, professor, mascareta, covidACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre, conjuntament amb la direcció d’Educació de l’Ebre i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa iniciaran a partir del pròxim dilluns 5 d’octubre un cribratge a més de 7.000 persones dels centres educatius de la capital del Baix Ebre entre alumnes, personal docent, personal administratiu, monitors de menjadors i personal de neteja entre d’altres.

Les proves s’allargaran fins el 26 d’octubre, moment en què s’hauran cribrat tots els centres de la ciutat incloent l’Escola d’Adults que comparteix espai amb l’lnstitut Ebre.

En el cas dels centres de Remolins i la Mercè es convidarà als pares dels alumnes a participar en el cribratge que podran realitzar-se la prova durant l’horari de matí de dilluns, 5 d'octubre.

Les proves que es realitzaran als alumnes seran amb un frotis nasal innocu. La unitat mòbil de l’Atenció Primària de l’ICS Terres de l’Ebre, amb la col·laboració de la Creu Roja es desplaçarà als centres per realitzar les proves i aquestes es faran, sempre que sigui possible, en espais oberts i ventilats com els patis.

Un cop realitzades, els resultats positius es comunicaran mitjançant trucada telefònica i els resultats negatius rebran la informació per missatge de text. Aquesta informació, a més, podrà consultar-se a La Meva Salut.

La gerent de la regió Mar Lleixà ha manifestat que «donada la situació de rebrot important i de l’impacte general pel cribratge realitzat en una empresa del territori, des de Salut Pública, un cop analitzada la situació s’ha decidit cribrar els centre escolars de la ciutat».

Per la seva part, la directora dels Serveis Territorials, Montse Perelló ha assenyalat que «la majoria de casos escolars del Baix Ebre i Montsià, són casos relacionats amb familiars de treballadors de l’empresa Padesa cribrada els passats dies. Del total dels 21 grups escolars del Baix Ebre i Montsià i dels 8 de Tortosa que es troben confinats el 98% estan relacionats amb aquesta empresa». Així mateix, Perelló ha assenyat que «“es cribraran des dels alumnes de les llars d’infants fins Batxillerat, així com cicles formatius i la formació d’adults, donat que es troba compartint espai amb l’Institut Ebre».

Per la seva part, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha destacat que estan «a disposició per col·laborar en aquests cribratges tal com ha fet per conscienciar la població les darreres setmanes amb accions tant de Protecció Civil com acció social».

tracking