Diari Més

Inhabilitació de Torra

Més de 150 persones es concentren a Tortosa contra la inhabilitació de Torra

L'alcaldessa fa una crida a la ciutadania a mostrar el rebuig a la sentència de «manera clara»

Pla picat de l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, llegint el manifest contra la inhabilitació de Torra davant dels ciutadans concentrats a la protesta.

Més de 150 persones es concentren a Tortosa contra la inhabilitació de TorraACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 150 persones s'han concentrat a la primera concentració convocada a Tortosa contra la inhabilitació del fins ara president de la Generalitat, Quim Torra, per un delicte de desobediència. L'alcaldessa Meritxell Roigé ha obert els parlaments, en els quals s'ha llegit el manifest unitari dels ajuntaments i també els d'Òmnuim i l'ANC de les Terres de l'Ebre. Roigé ha lamentat la decisió «insòlita i desproporcionada» que suposa la inhabilitació i ha apuntat que «posa de manifest la feblesa democràtica de l'estat espanyol». L'alcaldessa ha fet una crida a la ciutadania perquè mostri «de manera clara» el rebuig a la destitució del president, inhabilitat per haver desobeït «un òrgan administratiu».
La concentració de les set del vespre a la plaça de l'Ajuntament l'ha rellevat una segona concentració a la plaça d'Alfons XII a quarts de nou, amb un centenar de participants. És la protesta que els Avis per la Independència fan cada dilluns per reclamar la llibertat dels polítics presos i el retorn dels exiliats.

El portaveu de l'ANC Terres de l'Ebre, Ernest Redó, ha estat l'encarregat de llegir el manifest de l'Assemblea després d'escoltar, com és habitual el Cant dels Ocells, i tancar l'acte amb els Segadors i crits «d'independència». Redó ha participat també als parlaments que s'han fet davant del consistori de Tortosa on ha estat contundent amb una petició directa als partits independentistes, als quals ha exigit «unitat» o fer «un pas al costat».

«Els representants de Catalunya penseu seguir responent a aquesta humiliació amb pamflets de denúncia per intentar calmar-nos els ànims i pastanagues davant la nostra paciència d'ases?», ha etzibat. Redó els ha acusat de «previsibles» i ha demanat als representants polítics que entenguin que «l'ordre dels humans sí que altera la suma» i que cal assolir la llibertat per debatre després sobre el model de país. També Dolors Róo, d'Òmnuim Ebre, ha assenyalat la greu situació en la qual està immersa el país, amb un estat espanyol «blindant les seves clavegueres i la corrupció de les seves institucions com la monarquia», a la que ha qualificat de «vergonyant».

El manifest unitari dels ajuntaments l'han llegit els portaveus dels grups municipals de l'Ajuntament de Tortosa, excepte el PSC i Ciutadans, que no hi ha participat.

tracking