Diari Més

Successos

Els Bombers de la Generalitat donen per estabilitzat l'incendi de vegetació de Vinebre

Els efectius dels Bombers s’han trobat amb un escenari complicat ateses les condicions de vent

Els efectius dels Bombers s'han trobat amb un escenari complicat ateses les condicions de vent

Els Bombers de la Generalitat donen per estabilitzat l'incendi de vegetació de VinebreBombers

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A les 05.30 h d’aquesta matinada, els Bombers de la Generalitat han estat alertats d’un incendi de vegetació forestal a la zona de l’ermita de Sant Antoni, a Vinebre, que ja està estabilitzat.

El foc estava completament desenvolupat i les flames, provinents de l’Ermita de Sant Miquel es dirigien a l’Ermita de Sant Antoni. Els efectius dels Bombers s’han trobat amb un escenari complicat ateses les condicions de vent, l’orografia (amb cingleres) i la disposició de la vegetació. Des de l’inici s’ha plantejat l’estratègia per limitar el potencial de propagació del flanc esquerre i evitar l’obertura del flanc dret.

L’incendi ha arribat a la carena empès pel vent i el fet a la vessant contrària descendent no hi hagués molta vegetació ha afavorit les tasques dels Bombers. Aquest matí, amb la incorporació dels mitjans aeris a primera hora i la intensitat del vent que ha baixat a la zona, juntament amb la bona tasca realitzada per terra, ha permès als bombers tancar el perímetre i donar l’incendi per estabilitzat a les 11.20 h. Durant les pròximes hores, es preveu que la velocitat del vent augmenti a la zona i, tot i que l’incendi està encerclat, els bombers estaran molt pendents i continuaran les tasques d’extinció per tal de controlar-lo. Pel que fa a l’afectació i, segons les primeres informacions del cos d’Agents Rurals, l’incendi s’ha originat a la Torre de l'Espanyol, afectant també els municipis de Vinebre i Garcia en una superfície provisional d’1,709 hectàrees.

A hores d’ara, els Bombers han activat amb 58 dotacions, de les quals 12 són aèries. A més, al lloc també s’han desplaçat 6 patrulles dels Mossos d’Esquadra, efectius del Cos d’Agents Rurals, entre d’altres.

tracking