Diari Més

Sanitat

Inicien les obres de millora dels hospitals de les Terres de l'Ebre per acollir pacients covid

L’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa reformarà les urgències amb una inversió d’1.114.070,60 euros

Imatge de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

Hospital Verge de la Cinta, Tortosa, Baix EbreWikipedia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre iniciarà durant aquesta setmana i la vinent diferents obres als centres hispotalaris pertal de fer front i donar una millor resposta a la covid-19.

A l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta s’ampliarà i reformarà el servei d’urgències amb una inversiód’1.114.072,60 euros. Les obres, que es duran a terme durant un màxim de 40 setmanes, es faranen tres fases. Amb aquesta actuació, les urgències tindran 21 boxos, més 8 boxos d’atenció les 24 hores; una sala de cures i una sala de guixos; 1 triatge, 2 consultes i un triatge/consulta i una sala de tractaments amb vuit llits.

A més, comptarà amb 5 boxos pediàtrics, i 1 triatge/consulta pediàtric. Amb aquesta reforma també hi haurà una sala d’espera, una zona de descàrrega per les ambulàncies, la connexió amb l’heliport, control d’infermeria i zones de suport.

Hospital de la Santa Creu de Jesús

A l’Hospital de la Santa Creu de Jesús (HSCJ) es remodelarà la quarta planta per a pacients covid, on durant anys va estar ubicada l’antiga unitat d’hemodiàlisi de les Terres de l’Ebre.

Es crearan sis de les habitacions seran dobles i cinc individuals que tindran una capacitat total per a 17 pacients. També s'habilitarà una àrea de serveis, formada pels vestuaris de personal, l’office, una àrea de descans del personal, les cambres de neteja, els magatzems de net i brut, i un despatx polivalent.

La planta tindrà les dependències, els espais i les instal·lacions necessàries per al tractament amb malalts de covid-19. S'invertiran1.288.285,54 euros i el termini d’execució és de 2 mesos i mig.

Hospital Comarcal d’Amposta (HCA)

L’Hospital Comarcal d’Amposta construirà 8 habitacions dobles a la quarta planta, que es troba completament buida. Les obres començaran pròximament i el pressupost d’inversió és de 708.000 euros i un termini de finalització per al novembre d’enguany.

Trasllat del Centre de Salut Mental d’Adults i Infanto-juvenil de Móra

Els serveis de Centre de Salut Mental d’Adults i el Centre de Salut Mental infanto-juvenil de la Fundació Pere Mata, actualment ubicats a l’Hospital Comarcal de Móra, es traslladaran a uns nous equipaments que permetran doblar l’espai disponible per ajustar-lo les noves necessitats assistencials.

Al seu lloc s'ubicarà el futur servei de rehabilitació comunitària de les comarques de la Ribera i Terra Alta per evitar els desplaçaments a Tortosa.La inversió que realitzarà la Fundacó Pere Mata serà de 616.000 euros a les instal·lacions del carrer Dr. Borràs de Móra d’Ebre i està previst que les obres finalitzin a finals de desembre de 2020.

La gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, ha destacat que «totes aquestes, són unes obres per tal de donar resposta a la covid però, a més, que formaran part estructural del sistema assistencial de la regió. Per tant, els usuaris guanyen en equipaments que quedaran un cop hagi passat la pandèmia i que serviran per reforçar la regió sanitària».

tracking