Diari Més

Medi Ambient

El Camí de Matarranya-Algar entre Batea i Beseit s'incorpora a la xarxa de camins naturals

Actualment a Espanya hi ha 10.300 quilòmetres amb la nova incorporació d'aquest estiu

El camino entre olivares, al fondo los puertos de Tortosa-Beceite, donde destacan las Roques de Benet

El Camí de Matarranya-Algar entre Batea i Beseit s'incorpora a la xarxa de camins naturalsMAPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) ha anunciat la posada en funcionament de 80 nous quilòmetres de camins rurals, que es repartiran entre tres itineraris de Catalunya, Aragó i la Comunitat Valenciana, de manera que aquestes rutes pugen a 10.300 quilòmetres a Espanya.

S'han afegit la tercera i última fase del Camí Natural de Matarranya-Algars, entre els municipis de Batea (Tarragona) i Beseit (Terol); el Camí Natural del l'Antic Trenet, entre la barraca dd'Aigües Vives i el baixador de Benifairó de la Valldigna (València); i el tram de la Comarca del Camp de Daroca del Camí Natural Santander Mediterrani (Saragossa).

El MAPA ha destacat aquest divendres que, del total dels més de 130 recorreguts que componen la xarxa, uns 1.600 quilòmetres corresponen a antics traçats ferroviaris, les anomenades vies verdes.

Els camins rurals es poden recórrer tant a peu com en bicicleta i, com ha subratllat el Ministeri en un comunicat, permeten recórrer tota mena de paratges, com riberes, muntanyes o sendes que s'obren als oceans, «reflex de la diversitat que presenta el territori nacional».

En col·laboració amb diferents administracions, «funcionen com a enllaç de les múltiples experiències que els pobles i la seva gent procuren en caminant», de manera que s'han convertit «en canal de primer nivell per a la promoció de l'Espanya rural i en elements vertebradors del seu desenvolupament sostenible», ha afegit.

Des del Departament han recordat que la recuperació de velles infraestructures de transport permet «actualitzar i donar a conèixer un ric patrimoni cultural» i garantir la pervivència del domini públic, mentre que les rutes «fomenten una mobilitat sostenible que integra els tres àmbits de la sostenibilitat: econòmic, social i mediambiental».

Els Camins Naturals d'àmbit supraautonòmic i insular estan dins del Programa Nacional de Desenvolupament Rural 2014-2020, que gestiona la Direcció General de Desenvolupament Rural, Innovació i Formació Agroalimentària cofinançat amb el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (Feader).

El MAPA ha invertit més de 244 milions d'euros en aquesta xarxa des que es va començar a treballar el 1993 i està organitzada en set sectors que cobreixen la totalitat de les comunitats autònomes.

A més, ha desenvolupat una aplicació mòbil anomenada Camins Naturals d'Espanya, en la qual els viatgers poden trobar mapes i informació sobre les principals fites de les rutes.

tracking