Diari Més

Les Terres de l'Ebre registren un nou brot a Alcanar i eleven la xifra total a quinze, sis més que fa deu dies

Els focus més importants del virus se situen a Tortosa, Amposta i Sant Carles de la Ràpita

Pla general d'extracció de mostres per a la prova PCR en un CAP de Girona.

contagis, coronavirus, PCR, mostresACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Salut ha confirmat que ja són 15 els brots actius de covid a les Terres de l'Ebre, que acumulen 204 casos positius i 167 contactes en seguiment. Els focus més importants se situen a Amposta i Tortosa, amb 3 brots diferents, la majoria d'àmbit familiar. A la capital del Montsià hi ha 44 casos -3 hospitalitzats- i a Tortosa, 67 casos -1 hospitalitzat-. També preocupa Sant Carles de la Ràpita on hi ha dos brots amb 39 positius -5 hospitalitzats-. Al territori s'acumulen des de l'inici de la pandèmia 771 casos i 56 defuncions (+1). El risc de rebrot segueix amb una tendència a la baixa -ha caigut 50 punts els últims dies-, però amb 111,56 punts encara és alta. També s'ha reduït mig punt la taxa de reproducció efectiva (0,9).
Els focus més importants del virus se situen a Tortosa, Amposta i Sant Carles de la Ràpita. A la capital ebrenca es mantenen actius 3 brots, el més important a l'Hospital de la Santa Creu de Jesús, amb 55 casos positius, un dels quals ingressat, i encara 4 contactes en seguiment. També hi ha dos brots d'àmbit familiar, un de 9 casos positius i 6 contactes en seguiment, i un altre amb 3 casos positius i 10 contactes en seguiment.

A Amposta hi ha tres brots relacionats amb tres nuclis familiars diferents. El més greu és un focus que ha afectat 27 persones, 3 de les quals estan ingressades en centres hospitalaris. També hi ha 10 contactes vinculats a aquests contagiats que estan en seguiment. Els altres dos brots han afectat 8 i 9 persones, respectivament, i es controla una trentena de contactes directes per veure com evolucionen.

Un dels brots amb més contagiats hospitalitzats és el de Sant Carles de la Ràpita, amb 5 positius ingressats. D'aquest brot s'han confirmat 34 casos positius i es fa seguiment a 20 contactes més. Hi ha un segon brot a la Ràpita en un altre nucli familiar amb 5 casos positius i 10 contactes en vigilància.

Altres brots actius són el derivat d'un focus a Peníscola (Baix Maestrat) – amb 27 contagiats i una quarantena de contactes en seguiment-; un al Raval de Crist de Roquetes (Baix Ebre) amb 3 positius; un altre a Roquetes amb 6 contagiats; a Corbera d'Ebre (Terra Alta) amb 5 positius -1 hospitalitzat-; a Sant Jaume d'Enveja (Montsià) amb 4 casos positius -1 hospitalitzat-; a Alcanar (Montsià) amb 5 positius -1 hospitalitzats-; i finalment al Pinell de Brai (Terra Alta) un brot més amb 4 casos positius.

A les Terres de l'Ebre hi ha actualment 22 pacients ingressats, 3 dels quals a l'UCI.

Durant el mes de juliol el territori ebrenc va passar de poc més de 300 casos positius de covid a més de 700. Aquest dilluns s'acumulen 771 positius confirmats per PCR i altres proves.

tracking