Diari Més

Societat

«Optimisme» davant l'inici del tràmit per autoritzar el segellat del Castor

La Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia i l'alcalde d'Alcanar es mostren satisfets

Imatge d'una protesta de la Plataforma del Sénia.

«Optimisme» davant l'inici del tràmit per autoritzar el segellat del CastorACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'inici del tràmit per autoritzar el segellament i abandó definitiu dels pous d'emmagatzematge del Castor s'ha rebut amb «optimisme»a Alcanar, al Montsià. La portaveu de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia, Cristina Reverter, ha assegurat que després de 13 anys de lluita els veïns del municipi s'han de sentir «satisfets perquè l'Estat ha reconegut que es va equivocar». Per a Joan Roig, alcalde d'Alcanar, la notícia és «la prova evident que amb convicció i fermesa es poden vèncer les elits econòmiques i polítiques d'un sistema corromput». Reverter ha aprofitat per demanar al Ministeri per a la Transició Ecològica que concreti quan es preveu desmantellar la planta terrestre.
«El govern espanyol havia engegat un projecte sobredimensionat, que no responia a les demandes de la ciutadania ni complia amb els estàndards mediambientals i de seguretat», ha recordat la portaveu de la Plataforma del Sénia. L'entitat recorda que el govern espanyol encara ha de concretar quan es preveu desmantellar la planta terrestre i ha de resoldre les expropiacions de terrenys que es van fer per a la construcció del gasoducte, «unes expropiacions que ja s'haurien d'haver deixat sense efectivitat», recorden des de la Plataforma.

L'alcalde Joan Roig ha agraït la feina feta per l'entitat en aquesta lluita però ha assenyalat que encara «encara no ha acabat», tot i «enfilar el final del camí».

tracking