Diari Més

Policial

Els Mossos denuncien una granja de criança il·legal de porcs vietnamites a l'Ametla de Mar

La policia havia rebut diverses queixes de propietaris de cultius propers

Imatge de la granja il·legal que ha estat denunciada.

Els Mossos denuncien una granja de criança il·legal de porcs vietnamites a l'Ametla de MarMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra han denunciat una explotació il·legal que es dedicava a la criança de porcs vietnamites a la localitat de l'Ametlla de Mar, al Baix Ebre.

Els agents van tenir coneixement de l'existència d'aquesta activitat per diverses queixes veïnals motivades pels danys que els porcs causaven en els seus cultius.

El passat 28 de juliol, agents de la Unitat Regional de Medi Ambients van realitzar una inspecció a l'explotació on van localitzar 17 exemplars de porcs vietnamites, alguns dels quals es trobaven solts i altres continguts en instal·lacions molt precàries.

Segons expliquen els Mossos d'Esquadra en un comunicat, els porcs vietnamites són una espècie exòtica catalogada com a invasora a causa de l'expansió incontrolada i nociva per als ecosistemes silvestres.

Actuar segons les directrius marcades pel "Pla de gestió del porc vietnamita a Catalunya", els Mossos i van denunciar les diverses infraccions relatives a la identificació dels exemplars, control sanitari, reproductiu i d'alimentació, en virtut del Decret Llei 2/2008 de Protecció dels Animals i Llei 42/2007 de Patrimoni Natural i Biodiversitat.

Aquestes infraccions seran posades en coneixement del Departament de Territori i Sostenibilitat, competent en aquesta matèria, i els animals restaran en la mateixa finca sota custòdia del propietari i a disposició d'aquest mateix organisme.

El propietari dels animals pot enfrontar-se a sancions fins a 200.000 euros.

tracking