Diari Més

Urbanisme

Tortosa urbanitzarà la plaça de l'Ajuntament i els carrers de l'entorn per a vianants

Les obres començaran a final d'any i costaran 1,53 MEUR

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Tortosa.

L'Ajuntament de Tortosa, Ajuntament de TortosaMiguel Guirao/ Google Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tortosa urbanitzarà la plaça de l'Ajuntament i els carrers de l'entorn que es limitaran a ús exclusiu de vianants i on s'habilitaran zones arbrades. L'actuació afecta també els carrers Doctor Vilà, Travessia de Santa Teresa, Lluís Millet, Enric Bayerri i carrer Pescadors i es reordenarà la plaça Emili Sans. Les obres tenen un cost d'1,53 MEUR i començaran a final d'any. L'Ajuntament ha demanat una subvenció al PAM de la Diputació de Tarragona. «Volem que sigui un entorn amb les persones com a protagonistes i amb una plaça més amable, per passejar i reforçar que sigui un dels centres neuràlgics de la ciutat», ha apuntat l'alcaldessa Meritxell Roigé.

Com ha explicat l'arquitecte del projecte, Ramon Valls, la voluntat del projecte és ampliar l'àmbit de gaudi dels vianants i vincular els nous espais a l'entorn de l'eix comercial i l'avinguda Generalitat, un dels eixos viaris de la ciutat de Tortosa. La reforma de la plaça de l'Ajuntament preveu eliminar l'actual font central –situada al centre de la plaça-, que se substituirà per fonts interactives transitables. Hi haurà dues línies amb 14 brolladors al lateral dret de l'espai, programables per «jugar» amb els brolls d'aigua en altura i amb llums de colors. La plaça tindrà espais arbrats als extrems amb espècies caducifòlies per donar ombra a l'estiu i permetre l'escalf els mesos més freds.

El projecte preveu recuperar la traça del carrer Pescadors, com existia abans dels bombardejos de 1938 a la ciutat. A través d'uns plànols de l'arquitecte Forner, se superposa l'actual traçat amb l'originari per recuperar les posicions de les antigues edificacions. També s'eliminaran les escales de la Travessia de Santa Teresa i que se substituirà per una rampa per eliminar barreres arquitectòniques en tot aquest espai. En aquest punt, s'habilitarà un aparcament per a bicicletes, una font i es plantarà un arbre amb una «espectacular floració roja».

El paviment s'unificarà en tot l'espai que s'urbanitza, amb materials que permeten diferents disposicions i mides de les peces i que s'han fet servir en la reforma del centre històric de Banyoles o Horta de Sant Joan.

tracking