Diari Més

Serveis

La Generalitat posa en marxa tres punts de recàrrega de vehicles elèctrics a l'Ebre

Estan ubicats als ports de l'Ampolla, l'Ametlla de Mar i les Cases d'Alcanar

Imatge d'un dels punts de recàrrega al Port de l'Ampolla.

La Generalitat posa en marxa tres punts de recàrrega de vehicles elèctrics a l'EbreGencat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ports de la Generalitat ha posat en servei aquest dimecres tres estacions de recàrrega semiràpida per a vehicles elèctrics als ports de l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i les Cases d’Alcanar. L'objectiu d'aquests és contribuir a la transformació del model de mobilitat als ports de la costa catalana i ajudar a disminuir els gasos amb efecte hivernacle i la contaminació acústica. Així mateix, al port de l’Ampolla també s’ha visitat el monòlit dedicat a la Mare de Déu del Carme.

En total s’instal·len 5 punts de recàrrega als ports de l’Ametlla de Mar, l’Ampolla, Deltebre, Sant Carles de la Ràpita i les Cases d’Alcanar, per un valor de 90.000 euros.

Aquestspermeten la càrrega simultània de dos vehicles amb corrent altern i una potència de 22 kW. El temps estimat de càrrega és de 2 a 4 hores, depenent de la bateria del vehicle.

Els usuaris d’aquest nou servei en podran fer ús mitjançant una aplicació específica en qualsevol telèfon intel·ligent, amb un codi QR, present al punt de recàrrega. També, de forma temporal, a través de targetes de recàrrega dels ajuntaments adherits a l’Aliança de Municipis per a la Interoperativitat en estacions de recàrrega de vehicles elèctrics a Catalunya.

El projecte s’alinea amb el Pla estratègic per al desenvolupament de recàrrega per al vehicle elèctric a Catalunya (PIRVEC), impulsat per l’Institut Català d’Energia (ICAEN), que ha de convertir Catalunya en un país atractiu per al vehicle elèctric.

Un monòlit al port de l’Ampolla

El nou monòlit amb la figura de la Mare de Déu del Carme s’ha instal·lat al centre de la rotonda, al davant de la llotja de peix. Aquest monòlit substitueix l’àncora que hi havia en aquest lloc, que de moment s’ha tret a l’espera d’una nova ubicació.

El Club Nàutic Ampolla va obsequiar la Confraria de pescadors amb un bust escultòric de la patrona. La Confraria volia l’escultura al prop dels pescadors. Ports de la Generalitat s’ha encarregat de fer la instal·lació i l’adequació de l’espai per ubicar el monòlit al centre de la rotonda de la dàrsena pesquera, un punt emblemàtic per als pescadors.

tracking