Diari Més

Augmenten a quatre els morts per covid pel brot de l'Hospital de Jesús

Salut ha unit el primer brot de Sant Carles de la Ràpita amb el registrat ahir a l'Hospital d'Amposta

Imatge d'arxiu de l'Hospital de la Santa Creu de Jesús de Tortosa.

Detectat un brot de coronavirus a l'Hospital de la Santa Creu de Jesús de TortosaGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Salut ha elevat a quatre el nombre de morts per coronavirus al brot detectat al'Hospital de la Santa Creu de Tortosa. Actualment, hi ha 19 persones contagiades, una d'elles hospitalitzada.

El passat divendres Salut va decidir aïllar l'Hospital de la Santa Creu de Tortosa després que es confirmessin diversos casos de covid-19. Les proves PCR s'han fet a tots els professionals, residents i les monges del convent per analitzar si hi ha més casos. Aquest ha afectat quatre germanes del convent de la Consolació, que s'havien relacionat amb una professional del centre hospitalari.

Sis brots actius a les Terres de l'Ebre

El Departament de Salut ha comunicat que ja hi ha sis brots actius a l'Ebre. Es manté elbrot el Perelló que es va originar en un claustre de professors. Hi ha 14 positius per coronavirus, dos d'ells hospitalitzats. Els contagiats provenen d'altres municipis de les Terres de l'Ebre, entre elles: Camarles, Xerta, Sant Carles de la Ràpita i Tortosa. Salut fa seguimenta 70 contactes del personal de l'institut.

El 20 de juliol Salut va notificar un altrebrot amb sis membres d'una mateixa família de Tortosaque s'haurien contagiat. Aquest no té cap relació amb el brot de l'Hospital de Jesús. Alguns han estat aïllats a l'Hotel Salut de Tarragona que s'ha habilitat a l'Hotel SB Express. De moment, 6 contactes d'aquests contagiats es troben en quarantena a l'espera del resultat de les proves.

El Departament ha unificat primer brot de Sant Carles de la Ràpita amb el detectat a l'Hospital Comarcal d'Amposta. Actualment, hi ha 10 casos positius, amb una persona hospitalitzada.Salut manté el seguiment a 20 contactes dels contagiats. Al centre hospitalri de la capital del Montsià una treballadora va donar positiu i aquesta va contagiar a tres persones més.

Ahir es va notificar el brot al Raval de Crist de Roquetes afecta tres membres d'una mateixa família. Salut manté el seguiment a cinc contactes d'aquesta unitat familiar per si es dona algun contagi més.

Un altre s'ha afegit al ja existent a Sant Carles de la Ràpita, tot i que ambdós no tenen cap realció. En aquest darrer hi ha tres persones contagiades del mateix àmbit social. De moment, 15 contactes d'aquests contagiats es troben en quarantena a l'espera del resultat de les proves.

tracking