Diari Més

Tres germanes de la Consolació afectades pel brot de covid de l'Hospital de Jesús

Mor un dels pacients positius que rebia cures pal·liatives i s'han fet 750 proves a treballadors, malalts i residents

Imatge d'arxiu de l'Hospital de la Santa Creu de Jesús de Tortosa.

Detectat un brot de coronavirus a l'Hospital de la Santa Creu de Jesús de TortosaGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El brot de covid-19 que afecta l'Hospital de la Santa Creu de Jesús, a Tortosa ha afectat també tres germanes del convent de la Consolació, que s'havien relacionat amb una professional del centre hospitalari. El nombre de contagis d'aquest brot s'eleva a nou, amb els tres professionals i tres pacients de l'Hospital positius detectats la setmana passada. Un dels malalts contagiats, que rebia cures pal·liatives, ha mort aquesta nit passada. Aquest dilluns també s'ha derivat a cures pal·liatives de la Santa Creu, un pacient contagiat de coronavirus de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. L'Ajuntament de Tortosa intensificarà les anàlisis de les aigües residuals, que ja indicaven una reducció de la càrrega viral aquest cap de setmana.

Des de la detecció del brot de coronavirus, a l'Hospital de la Santa Creu de Jesús s'han fet ja 750 proves PCR a pacients, treballadors i residents. Queden pendents 45 proves més a treballadors que es troben de vacances o que no feien torns la setmana passada i s'han començat a fer 150 proves més als usuaris i treballadors de la Unitat de Nefrologia, ubicat en un altre edifici dins del complex hospitalari. «La situació que ens preocupa però després dels resultats de les proves fetes comencem a estar més tranquils», ha apuntat l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé.

Les visites al centre i la residència de Jesús segueixen restringides i se seguiran aplicant mesures extremes fins que «la situació millori i es pugui reobrir». «Demanem compressió a les famílies, als quals mantenim en contacte amb els usuaris. Són moments difícils i complicats i cal demanar molta responsabilitat a tothom i agrair la feina que estan fent els professionals que han de tornar a viure una dura situació», ha destacat Roigé.

Un segon brot familiar

Excepte el pacient contagiat que ha mort aquesta matinada i que ja es trobava en un delicat estat de salut a la unitat de cures pal·liatives, la resta de positius estan estables i no es temen complicacions. En el mateix estat es troben 6 membres d'una mateixa família de Tortosa que s'haurien contagiat sense relació amb el brot de l'Hospital de Jesús. Alguns han estat aïllats a l'Hotel Salut de Tarragona que s'ha habilitat a l'Hotel SB Express.

tracking