Diari Més

Bous

Nova Eucària denúncia un acte taurí a Santa Bàrbara per vulnerar la llei

L'entitat demana que s'anul·li la repetició del mateix acte que tindrà lloc avui dimecres 15 de juliol

Imatge de l'acte amb un bou a Santa Bàrbara.

Nova Eucària denúncia un acte taurí a Santa Bàrbara per vulnerar la lleiCACC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nova Eucària ha interposat una denúncia a la Generalitat contral’Ajuntament de Santa Bàrbara per passejar un manso dissabte passat. Des de l'entitat animalista asseguren que l'acte es va anunciarcom a «acte taurí», el qual no està regulat al reglamentde les festes tradicionals amb bous.

Per aquest motiu, s’ha denunciat al Departament d’Interior per «maltractament animal» i s’ha demanat mesures cautelars per anul·lar la repetició del mateix acte que tindrà lloc avui dimecres 15 de juliol a la mateixa població. També sol·liciten l’aplicació de l’expedient sancionador corresponent.

Des dela Coordinadora per l’Abolició dels Correbous de Catalunya (CACC) han demanat al consistori ebrenc que rectifiqui i anul·lil’acte d’avui, que titllen d'«il·legal».

Segons Nova Eucària, l'alcalde de Santa Bàrbara Antonio Ollés els ha assegurat que comptenamb el permís d'Agricultura ja que «passejar un manso no és una activitat pròpiament taurina, sinó ramadera».

Dissabte passat, diversos activistes van dirigir-se fins a Santa Bàrbara per registrarla passejada del manso programada per l’Ajuntament i la penya taurina local.

tracking