Diari Més

Aixequen diverses actes a Tortosa per no portar mascareta i no mantenir la distància

Mossos i Policia Local han fet un dispositiu als locals d'oci nocturn pel compliment de les mesures contra la covid

Imatge del dispositiu policial a Tortosa.

Aixequen diverses actes a Tortosa per no portar mascareta i no mantenir la distànciaPolicia Local Tortosa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Tortosa van inspeccionar, al llarg de la nit de dissabte i la matinada de diumenge, diversos locals d'oci nocturn de la ciutat i del territori per comprovar, principalment, si s'aplicaven correctament les mesures de seguretat sanitària per fer front a la pandèmia del coronavirus. L'operatiu més important, amb 50 agents dels dos cossos, es va centrar en un local del carrer Ramon Berenguer IV de Tortosa. Allí van denunciar cinc persones a l'exterior i sis a l'interior per no portar mascareta. També van aixecar una acta al local per permetre que persones ballessin sense respectar la distància de seguretat. A més, van detenir una persona amb una ordre judicial de recerca i captura per agressió sexual.

Durant l'operatiu es van identificar més de 60 persones –quatre traslladades a dependències policials per identificació- i es va cursar una denúncia per consum de drogues a l'exterior.

També a Tortosa i aquesta mateixa nit, però en aquest cas a càrrec només de la Policia Local, es va inspeccionar un local al costat de l'ermita de Mig Camí, on les setmanes prèvies s'havia observat a través de publicacions a les xarxes socials que la clientela no mantenia el distanciament. La inspecció, durant dos moments diferents de la nit sense detectar incompliments significatius, tot i que van acabar aixecant una acta per incompliment de la llicència d'activitat.

La Policia Local, a més, va actuar també en diversos punts a l'aire lliure on els joves es concentren per beure alcohol. Van dissoldre, sense incidents, un gran nombre de persones que s'havien trobat a l'exterior del pavelló firal. A l'ermita de Sant Bernabé van aixecar una acta per tinença d'estupefaents, van decomissar dos objectes perillosos i van fer una denúncia per no portar mascareta.

Els Mossos, per la seva banda, van inspeccionar durant dissabte la nit i diumenge a la matinada un local d'oci nocturn de Santa Bàrbara (Montsià), on van aixecar actes de denúncia per qüestions relatives a la seguretat del local, contractes laborals dels treballadors i manca de diversa documentació.

En una altra inspecció en un restaurant i complex d'oci de l'Aldea, els agents no van detectar incompliments de les mesures sanitàries i únicament van constatar manca de documentació que els propietaris van assegurar disposar i es van comprometre a presentar posteriorment. Els Mossos van tenir coneixement, a través de les xarxes socials, que desenes d'estudiants de selectivitat s'havien citat el cap de setmana en aquest establiment per celebrar l'acabament dels exàmens.

tracking