Diari Més

A les Terres de l'Ebre es mantenen dos brots actius amb 15 casos positius i 198 contactes en seguiment

Al brot del claustre de professors del Perelló hi ha un total d'11 casos confirmats

Una professional de la sanitat posant-se un EPI.

52.445 professionals sanitaris contagiats de coronavirus a l'Estat durant la pandèmiaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre té localitzats dos brots de coronavirus actius, un d'ells té l'origen en un claustre de professors del Perelló (Baix Ebre), en el qual s'han detectat 11 casos positius i s'està fent el seguiment a 46 contactes, l'altre brot correspondria al detectat el passat dijous a Alcanar que es manté en tres persones diagnosticades i 34 persones en quarantena.

Pel que fa al brot de coronavirus originat al claustre de l'institut del Perellóacumula ja onze persones contagiades, sis de les quals veïnes de Sant Carles de la Ràpita (Montsià). Curiosament, el Departament de Salut no ha detectat positiu que resideixi al mateix municipi del Perelló -dos més viuen a Xerta, dos a Camarles i una a Tortosa-, des d'on s'hauria expandit el brot després d'una reunió i diverses trobades de professors fora del mateix centre. L'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha explicat que durant l'última setmana s'han confirmat al municipi set casos en total i que, tant els afectats com els 46 contactes, que no han requerit hospitalització, es troben aïllats i en seguiment.
«Vull demanar a la ciutadania tranquil·litat i serenitat», ha declarat Caparrós, tot demanant a la ciutadania que facin un «esforç»per «tallar la cadena de transmissió» de la malaltia respectant les normes de seguretat sanitàries.

El passatdivendresdia 10, l'Ajuntament d'Alcanar va donar per controlat el brot que es va originar en una festa d'aniversari amb quinze amics, un d'ells es va contagiar a Barcelona i en el moment de la trobada no presentava símptomes. Joan Roig, alcalde del municipi, va anunciar que les proves PCR efectuades als joves aïllats preventivament, fins a 34 persones en total, van resultar negatives.

tracking